Jelo na žlicu

Pripremite toplu i ukusnu jesensku maneštru krcatu vitaminima

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock



Stigli su nam hladniji dani, zato je vrijeme da se naoružamo vitaminima i pripremimo ukusnu jesensku maneštru u kojoj će uživati cijela obitelj.


Sastojci:


400 g graha


stapka celera




300 g kupusa


3 zrna češnjaka


sol


papar


peršin


vlasac


2 krumpira


2 mrkve


ulje


Priprema:


Na ulju kratko popržite celer narezan na komadiće zajedno s na sitno narezanim peršinom, vlascem i češnjakom. U to dodajte mrkvu narezanu na kolutiće, narezani kupus i krumpir na kockice te grah i sve prekrijte s 3 litre vode. Kuhajte otprilike sat vremena na vatri srednjeg intenziteta i poklopljeno poklopcem. Posolite i popaprite po želji, a u gotovu maneštru prilikom serviranja možete dodati komadiće poprženog kruha i kap maslinovog ulja.


Izvor: gastro serijal Novog lista “Jesen na stolu”