Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Ispis članka: Predstavljen novi jelovnik kultnog zagrebačkog gastro odredišta - Novi List

NoviList.hr

Predstavljen novi jelovnik kultnog zagrebačkog gastro odredišta

Gastronomska čuda

19. travanj 2018 13:13

Napisao: Siniša Pavić

Novi jelovnik Pivane 'potpisuju' chef kuhinje Pivane Marko Jovanović, gastronomski stručnjak Željko Šatović Gula te poznati akademski slikar i ilustrator Danilo Dučak

Meso i jaja su s hrvatskih farmi, povrće s hrvatskih OPG-ova

Svakim danom zagrebačka gastro scena sve više napreduje! Bitka za čim boljom promocijom svakojakih gastronomskih čuda  svakim je danom, na radost gurmana iz zemlje i inozemstva, sve žešća. Da je tome tako potvrdilo se i u srijedu kada je u Pivani, popularnom okupljalištu pivskih i gurmanskih znalaca, predstavljan novi jelovnik kojeg 'potpisuju' chef kuhinje Pivane Marko Jovanović, gastronomski stručnjak Željko Šatović Gula te poznati akademski slikar i ilustrator Danilo Dučak.

Nije pri tom na odmet podsjetiti da su Dučak i Šatović Gula autori prve hrvatska "Male pivske kuharice" u kojoj su demistificirali mnoge predrasude o pivu i istaknuli njegov potencijal u gastronomiji.

Gastrostrucnjak Zeljko Satovic Gula

Sladokuscima će ipak najbitnije biti saznanje da su na jelovniku, među ostalim, ljuti gulaš od divljači, ljute kobasice, burger Pub Style, kobasice na metre, salata od puretine i teletine. Dakako da su autori jela sparili sa svježim, nepasteriziranim i nefiltriranim pivom Grif istoimene mikropivovare koja posluje u sklopu K pivovari. Tina Puhalo Grladinović, direktorica kompanije K Pivovari, u okviru koje posluje Pivana, istaknula je kako se inzistiralo na kvaliteti cjelokupne ponude.

Novi jelovnik potpisuju chef Marko Jovanovic, Zeljko Satovic Gula i Danilo Ducak

Meso i jaja su s hrvatskih farmi, povrće s hrvatskih OPG-ova. Nakana je, kako je kazala, biti broj jedan na zagrebačkoj gastro-pub sceni. No, neće se ovo događanje pamtiti samo po novom jelavniku, kojeg krasi izrada od pivskog papira i dizajn što ga potpisuje Sanja Kirinić. Valja s veseljem notirati da je cijelo događanje, uz stručni osvrt, vodila glavna urednica gastro časopisa Mrvica Željka Klemenčić, puku znana i kao stalna članica stručnog žirija RTL-ova kulinarskog showa 321 - Kuhaj. Izbivala je sa scene zbog porodiljnog dopusta, pa se vratila u svom ponajboljem izdanju.

Zeljka Klemencic i chef Pivane Marko Jovanovic