Slatki užitak

Prava jesenska poslastica: Božanstvena torta od kestena i kakaa

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock



Za ovu finu tortu bogatog okusa vrijedi se malo potruditi… 


Sastojci:


300 g kestena


200 g brašna




čaša i pol mlijeka


9 žlica šećera


1 žlica gorkog kakaa


naribana limunova korica


100 g otopljenog maslaca


3 jaja


vrećica kvasca u prahu


prstohvat soli


Priprema:


Zarežite kestene kao za pečenje. Stavite ih u posudu s hladnom vodom, malo posolite i stavite na štednjak kuhati 20-30 minuta, ovisno o veličini kestena. Ogulite ih i stavite u blender, te izmiksajte da dobijete pire. U pire umiješajte otopljeni maslac, kakao, koricu jednog limuna, jaja i šećer. U drugoj posudi umiješajte brašno s kvascem u prahu, te tome postepeno dodajte mlijeko. Na koncu sjedinite obje smjese, te ih dobro promiješajte. Namastite kalup za torte, malo ga pospite brašnom ili krušnim mrvicama, a zatim u njega ulijte smjesu. Pecite u pećnici otprilike 40-50 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva. Provjerite čačkalicom je li torta pečena.


Možete je tako poslužiti ili posuti s malo šećera u prahu. Također, možete je preliti glazurom od kakaa.


Izvor: gastro serijal Novog lista “Jesen na stolu”