Rajski užitak

Pozdravite proljeće uz neodoljivu sladoled- tortu s Oreo keksima

P. N.

Foto: @easyfoodmag Instagram

Foto: @easyfoodmag Instagram

Sladoled od vanilije, Oreo keksi i otopljena čokolada... Može li bolje?



Proljeće nam je i službeno stiglo, dolaze nam topliji i sunčani dani, što znači da je vrijeme za sladoled! A što kažete na neodoljivu kombinaciju Oreo keksa i sladoleda od vanilije? Odgovor znamo, zato vam donosimo odličan recept za sladoled- tortu s kojom ćete proslaviti početak proljeća.


Sastojci:


1 paket od 400 g Oreo keksa, razmrvljenih i odijeljenih


¼ šalice otopljenog maslaca




3 litre sladoleda od vanilije sobne temperature (u sladoled možete dodati i komadiće Oreo keksa)


450 g otopljene čokolade ili čokoladnog preljeva


450 g vrhnja za šlag


Priprema:


1. Oreo kekse razmrvite u blenderu ili stavite u vrećicu za zamrzavanje, dobro zatvorite i razmrvite pomoću valjka za tijesto. Polovicu keksa stavite u zdjelu, dodajte otopljeni maslac i dobro promiješajte. Utisnite u manji pladanj, kalup za kruh ili manji kalup za tortu.


2. Sladoled ravnomjerno rasporedite preko kore i zamrznite na 2 sata.


3. Prelijte otopljenom čokoladom ili čokoladnim preljevom i vratite u zamrzivač na sat vremena.


4. Izmutite šlag, ravnomjerno rasporedite po vrhu i posipajte mrvicama keksa ili šarenim mrvicama. Zamrznite na dva sata. Izvadite iz zamrzivača i ostavite vani 15 minuta, po želji dodatno ukrasite Oreo keksima i poslužite. U slast!



Foto: Instagram


sladoled torta, oreo keksi