Pravi ljetni desert

Pohvalite se slastičarskim umijećem i pripremite ove neodoljive kolačiće sa šumskim voćem

P. N.

Foto Istock

Foto Istock

Popularan kolač može se napraviti i u mini verziji, a potrebno je tek nekoliko sastojaka



Hrskavo izvana, meko iznutra, u isto vrijeme slatko, ali i osvježavajuće, sve to je pavlova, kolač koji i kod nas ima brojne poklonike. Donosimo recept u kojem umjesto jednog velikog kolača svatko dobiva svoju, mini pavlovu u kojoj se krije ukusna krema od malina.


Sastojci za 6 mini pavlova: 100 g bjelanjaka, 250 g šećera, 200 g slatkog vrhnja, 120 g malina, 30 g šećera u prahu; Za dekoraciju: šumsko voće (maline, borovnice, kupine…)Priprema: U posudi na pari tući bjelanjke sa šećerom sve dok ne postignu temperaturu od 60 stupnjeva. Zatim ih ukloniti s vatre i nastaviti miksati dok se ne ohladi. Snijeg od bjelanjaka staviti u dresir vrećicu i na masnom papiru oblikovati šest jednakih okruglih hrpica. Peći u pećnici zagrijanoj na 100 stupnjeva sat vremena. Kada su gotove ohladite ih prije punjenja. Maline izraditi štapnim mikserom te procijediti. Šlag tući sa šećerom u prahu. Kada ste dobili čvrst šlag umiješati dvije žlice umaka od malina. Ostatak umaka sačuvati za dekoraciju. Kremu staviti u vrećicu za ukrašavanje, rasporediti ju po pečenim meringama i staviti u hladnjak na sat vremena. Nakon isteka vremena ukrasiti voćem po želji. Povrh preliti s malo umaka od malina.