LJETNI RUČAK

Paprike, rajčice i piletina, nije paprikaš, ali je jednako ukusno

P. N.

Foto Istock

Foto Istock

Svi sastojci su sezonski i baš zato se okušajte u pripremi ovog jela tijekom ljeta

Pravi ljetni recept za ljubitelje piletine. Svi sastojci su sezonski i baš zato se okušajte u pripremi ovog jela tijekom ljeta, bit će ukusnije nego zimi kada niti paprike niti rajčice nisu u sezoni. Sastojci za 4 osobe: 600 g piletine (može samo prsa), 300 g rog paprika, 300 g paprika babura, malo brašna, 40 g maslaca, 1 ljutika ili manja kapula, sol, papar, kacijol tople vode, maslinovo ulje, 40 g bijelog vina, 400 g cherry rajčicaPriprema: Paprike oprati, ukloniti im sjemenke te narezati na trake. Ljutiku sitno nasjeckati. Ako ne volite kožu od rajčica tada ih ogulite. Na malo maslinova ulja oko 1 minute dinstati ljutiku, podliti ju kacijolom vode i pustiti da se krčka oko 3 minute na laganoj vatri. Zatim dodati rajčice i papriku, posoliti i popapriti te poklopiti. Kuhati na srednje jakoj vatri 25 minuta.

U međuvremenu u drugoj posudi otopiti maslac s malo ulja. Pileća prsa razrezati, pobrašniti i popržiti sa svih strana na maslacu. Kada je dobila boju podliti vinom. Kuhati nekoliko minuta te prebaciti u posudu s umakom. Kuhati sve skupa 5 do 10 minuta i poslužiti toplo.