Mediteranska kuhinja

Otkrivamo recept za savršeni brodet “a la gradese”

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock



Isprobajte najbolje od mediteranske kuhinje i pripremite savršeni brodet kojeg možete poslužiti s palentom ili tostiranim kruhom.


Sastojci:


1 kg miješane bijele ribe


1 dl maslinovog ulja




1 kapula


2 zrna češnjaka


2 žlice narezanog peršina


1 čaša bijelog vina


sol


papar


umak od rajčice


Priprema:


Očistite ribu, dobro je operite i narežite na komade. Pirjajte na maslinovom ulju kapulu i češnjak, dodajte komade ribe i peršin, ulijte toplu vodu, poklopite i pustite da se kuha sve dok ima vode. Smanjite vatru, ulijte bijelo vino i nastavite s kuhanjem sve dok vino ne ispari. Na kraju dodajte umak od rajčice.


Izvor :gastro serijal Novog lista “Jesen na stolu”