Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
19. ožujka 2019.
Ispis članka: Održan posljednji lošinjski enološki Masterclass: Predstavljena vina Tenuta di Biserno - Novi List

NoviList.hr

Održan posljednji lošinjski enološki Masterclass: Predstavljena vina Tenuta di Biserno

VINA IZ TOSCANE

3. srpanj 2017 10:10

Napisao: P. N.

Večera poslužena u čak šest sljedova ponudila je delicije koje su, u skladu s toskanskim vinima, okusom udovoljile i najzahtjevnijim poznavateljima vina, a osmislio ju je chef Melkior Bašić

Enološki Masterclass održan je u vinoteci koju krasi više od 350 domaćih i stranih etiketa

Na posljednjem lošinjskom enološkom Masterclassu prije vrhunca turističke sezone prezentirana su vina Tenuta di Biserno. Riječ je o šest vina ove toskanske vinarije koju je osnovao jedan od pionira u proizvodnji visokokvalitetnih vina u Italiji Lodovico Antinori, a na Masterclassu u Boutique Hotelu Alhambra ih je predstavio direktor vinarije Tenuta di Biserno Niccolo Finizzola. S navedenim vinima savršeno se stopila ekskluzivna večera glavnog chefa restorana Alfred Keller Melkiora Bašića, koji se pobrinuo za spoj tradicije mediteranske kuhinje sa snažnim i elegantnim vinima Tenute di Biserno.

Večera poslužena u čak šest sljedova ponudila je delicije koje su, u skladu s toskanskim vinima, okusom udovoljile i najzahtjevnijim poznavateljima vina.

DirektorvinarijeTenuta

Na menuu chefa Melkiora Bašića tako su se našli kruška sa skutom, kanoći s polusušenim rajčicama i pestom od pistacije, pacheri s pjenom od sira, file tune u sezamu i začinskom bilju i tagliata di chianina s domaćom palentom.

Kanocie

Uz navedena jela, sklad okusa posebno su dočarala vina berbe Biserna – Bibbona iz 2012. i raritetnog Lodovica, berba 2013. godine.

Zajedno sa svojim educiranim timom, chef Melkior Bašić u posljednjih je nekoliko godina pozicionirao a la carte restoran Alfred Keller kao neizostavno mjesto na karti gastronomskih i enoloških užitaka, poznato upravo po izraženom segmentu visoke kuhinje. To je, osim gostiju, prepoznala i struka na čelu s francuskim vodičem za restorane Gault&Millau, koji ga je s dodijeljene dvije kuharske kapice i 15 bodova uvrstio na listu najboljih restorana za 2017. godini.

Pacherispjenom

Podsjetimo, na ovogodišnjim masterclassovima predstavljene su probrane vinske etikete triju vinarija s Plešivice i glasovitih Château Mouton Rothschild vina iz Francuske, dok su prošle godine svoja vina također predstavili Benvenuti, svjetski poznata Sassicaia, Opus One te Goriška brda. Organizacijom enoloških masterclassova u Boutique Hotelu Alhambra na Lošinju željelo se predstaviti i približiti renomirane vinske etikete široj publici, s posebnim naglaskom na one koje nisu u velikoj mjeri zastupljene na tržištu, a koje uživaju naklonost istinskih poznavatelja vrhunskih vina.

Filetunea