Recept

Kao iz pekare: Ljiljanin brzi kruh bez kvasca oduševit će i one koji nemaju puno vremena

P. N.

Izvor: Unsplash

Izvor: Unsplash



Užurbanim tempom života rijetko se imamo vremena posvetiti jelima koliko bismo nekada htjeli.


Domaći topli kruh iz pećnice pada u zaborav samo kada pomislimo koliko ga treba pripremati. No, za sve one koji bi se okušali u kuhinji baš kao i pekari, imamo rješenje – brzi kruh bez kvasca.


Oduševit će vas lakoćom pripreme i sočnim okusom.




Sastojci:


450 grama prašna (pola bijelog – pola integralnog)150 grama običnog jogurtaŽličica sode bikarbone300 ml vode (možete staviti pola mineralne – pola obične vode)

Priprema:


Sastojke promiješati i dodati žličicu ulja. Smjesa je odmah spremna za pečenje. Pećnicu prethodno zagrijati na 200 stupnjeva, staviti kruh da se peče tako pet minuta, pa smanjiti na 180 stupnjeva. Kruh je gotov za pola sata.


U slast!