Neobičan obrok

Jeste li kada pokušali pohati jaja? Evo kako to napraviti

P. N.

Foto Filip Popović

Foto Filip Popović

Oguljena jaja paniramo u brašno, jaja i kukuruznu krupicu

Doručak se u drevnoj Grčkoj smatrao najvažnijim obrokom za izdržati naporan radni dan, a u Engleskoj se veliki doručak jede još od 17. stoljeća dok je u Belgiji i Francuskoj naročito poznata tradicija jutarnjih croissant i drugih peciva. Zagrebački Aperitivo bar i kuhar Danijel Benić predlažu pohana jaja s tostom i košaricom od parmezana.Sastojci za jednu osobu: 2 jaja50 g kiselog vrhnja2 ml maslinovog uljasvježi koparbaby salatatost kruhparmezansolZa paniranje:  1 jaje brašnokukuruzna krupicaPriprema: u lonac s hladnom, posoljenom vodom stavimo jaja te pustimo da zakuha na vatri. Nakon što je voda zakuhala sklonimo s vatre i jaja držimo u vreloj vodi još 5 min nakon čega ih šokiramo/hladimo. Oguljena jaja paniramo u brašno, jaja i kukuruznu krupicu, postupak ponavljamo dva puta te ih jednu minutu pržimo u vrućem dubokom ulju.

Jaja poslužujemo na kremi od kiselog vrhnja, maslinova ulje, svježeg kopra i soli. Uz jaja stavimo baby salatu, tostirani kruh i čips od parmezana koji smo dobili tako što smo naribani sir pekli u tankom sloju u pećnici na 120 stupnjeva sat vremena.