Topla i ukusna

Isprobajte rustikalnu deep dish pizzu s dvostrukom korom, salamom i mozzarellom

P. N.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Ovaj recept donosi vam dvostruki užitak: dvije kore i kombinacija topljivog sira i mozzarelle zadovoljit će i najzahtjevnije obožavatelje pizze



Pizza je uvijek dobar izbor, bilo za pripremu ručka ili večere, a posebno nam prija u hladnim danima, a ovaj recept donosi vam dvostruki užitak: dvije kore i kombinacija topljivog sira i mozzarelle zadovoljit će i najzahtjevnije obožavatelje pizze. Za pripremu ove pizze na malo drugačiji način zaista se isplati odvojiti malo vremena, a jednom kad je probate, vrlo brzo ćete ponoviti recept.


Sastojci


Za tijesto:


1 ½ šalice hladne vode




2 žličice šećera


1 žličica instant kvasca


1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja


3 ½ šalice višenamjenskog brašna


3 ½ žličice soli


Za umak od rajčice:


1 manji luk, sitno nasjeckan


2 češnja češnjaka, nasjeckanih


2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja


konzerva pelata


½ – 1 žličice chilli papričice u prahu


papar


Nadjev:


salama po izboru (šunka, kulen)


paketić mozzarelle


20 dkg gaude


umak od rajčice


žličica origana


Priprema tijesta:


1. U zdjeli za mikser sjedinite sve sastojke osim soli i miksajte na srednjoj brzini s nastavkom za tijesto.


2. Pustite smjesu da odstoji 20 minuta i zatim dodajte sol i miksajte 2 minute dok tijesto ne postane glatko i elastično.


3. Zdjelu prekrijte čistom krpom ili plastičnom folijom, pustite da se diže sat vremena, a zatim prebacite u frižider na 12- 24 sata. Prije nego ga pripremite za pečenje, pustite da tijesto odstoji 4 sata prije pečenja.


Priprema umaka:


1. Stavite luk, češnjak i maslinovo ulje u veću posudu na srednju vatru, stalno miješajući dok luk ne omekša (otprilike 10 minuta).


2. Dodajte pelate, 1 ½ žličice soli, chilli i papra po ukusu. Pelate prignječite drvenom kuhačom i kuhajte na srednje jakoj vatri dok se umak ne zgusne, otprilike 20- 25 minuta.


Priprema pizze:


1. Pećnicu zagrijte na maksimalnoj temperaturi barem 30 minuta prije pečenja.


2. Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem.


3. Tijesto razdvojite na dva jednaka dijela i formirajte ih u kugle. Pustite da odstoje 10 minuta, a zatim ih razvaljajte u oblik kruga na pobrašnjenoj površini.


4. Prebacite tijesto u posudu i rasporedite polovicu pripremljene salame, sira i umaka. Prekrijte drugim tijestom i ponovite postupak s nadjevom i umakom. Krajeve tijesta pritisnite kako umak ne bi iscurio.


5. Pecite 20 minuta, a zatim stavite ostatak sira i pecite narednih 20- 25 minuta dok krajevi ne postanu lagane smeđe boje.



Foto: familystylefood Instagram