Ideja

Hladna juha: Gazpacho od tikvica i rajčica

P. N.

Foto Istock

Foto Istock

Ovu popularnu hladnu juhu valja poslužiti odmah, dekoriranu s malo sjeckanog povrća



Donosimo recept za netipičan gazpacho.


Sastojci za 4 osobe: 3 rajčice sorte grapollo, 2 tikvice, 2 ljubičasta luka, 40 g rukole, 2 ploške starog kruha, 6 žlica bijelog vinskog octa, maslinovo ulje, sol, papar


Priprema: Kruhu ukloniti koru, narezati na kocke, namočiti octom i pola čaše hladne vode. Rukolu oprati, rajčice, tikvice i ljubičasti luk narezati na kockice. Nekoliko žlica nasjeckanog povrća ostaviti po strani, a sve ostalo ubaciti u multipraktik. Dodati kruh, 4 kockice leda, 6 žlica maslinova ulja, sol i papar. Sve dobro izmiksati. Trebate dobiti glatku smjesu. Poslužiti odmah, dekorirano s malo sjeckanog povrća.