Proljetni desert

Fina rolada s jagodama i kremastim sirom gotova je za samo pola sata

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock

Iskorisite sezonu jagoda i pripremite sočnu cheesecake roladu s vašim omiljenim voćem



Stigla nam je sezona jagoda, a ako ste u potrazi za savršenim proljetnim desertom s vašim omiljenim voćem, tada je vrijeme da isprobate sočnu cheesecake roladu s jagodama. Možda vam zvuči komplicirano na prvi pogled, ali izrada je zapravo zaista jednostavna, a za samo pola sata možete pripremiti ukusnu poslasticu s jagodama za koju će se tražiti tanjur više.


Sastojci:


6 jaja


3 šalice šećera (600 g)




2 žlice ulja


2 žličice praška za pecivo


½ žličice soli


2 žličice ekstrakta vanilije + 1 žlica za nadjev


1 ½ šalice brašna (185 g)


¼ šalice šećera u prahu (40 g)


225 g kremastog sira, sobne temperature


300 g jagoda, nasjeckanih


Priprema:


1. Pećnicu zagrijte na 180º C.


2. U zdjeli izmiksajte jaja (otprilike 2 minute)


3. Dodajte 2 ½ šalice šećera (300 g) i pjenasto izmiksajte.


4. Dodajte ulje, prašak za pecivo, sol i vaniliju.


5. Dodajte brašno i miješajte dok se sastojci ne sjedine.


6. Smjesu ravnomjerno rasporedite na pladanj za pečenje obložen masnim papirom.


7. Pecite 10- 15 minuta.


8. Na radnu površinu postavite čistu kuhinjsku krpu i pospite šećerom u prahu.


9. Čim tijesto izvadite iz pećnice, preokrenite ga i prebacite na kuhinjsku krpu. Skinite papir za pečenje, tijesto zarolajte u krpu i pustite da se malo ohladi, a zatim prebacite u hladnjak na 30 min.


10. U posebnoj zdjeli izmiksajte kremasti sir, ostatak šećera i vaniliju.


11. Odmotajte rashlađeno tijesto, premažite smjesom s kremastim sirom, posložite narezane jagode i ponovno zarolajte.


12. Pospite šećerom u prahu. Dobar tek!


jagode, rolada s jagodama