Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 2
Sutra: 3° 3° 2
19. studenoga 2018.
Ispis članka: Dočekajte jesen uz raskošnu i kremastu juhu od bundeve koja će vam probuditi sva osjetila - Novi List

NoviList.hr

Dočekajte jesen uz raskošnu i kremastu juhu od bundeve koja će vam probuditi sva osjetila

Savršen početak jeseni

4. rujan 2018 13:43

Napisao: P. N.

Pripremite se za hladnije dane uz našu finu i kremastu juhu prepunu vitamina i zdravih sastojaka 

Foto: Pixabay

Stižu nam hladniji dani uz koje savršeno odgovaraju kremaste juhe koje će nas zagrijati i unijeti prekrasne jesenske mirise u naš dom. Pogledajte naš recept za pripremu zdrave i fine juhe od bundeve i pozdravite jesen koja nam tiho dolazi.

Sastojci:

1 kg oguljene i očišćene bundeve, nasjeckane na kockice (vrsta po želji)

1 glavica luka

2 režnja češnjaka

1 povrtna kocka za juhe (opcionalno)

2 žlice maslinovog ulja ili žlica maslaca

1 batat ili običan krumpir

1 mrkva

1 dcl vrhnja za kuhanje (opcionalno)

1 dcl slatkog vrhnja

Začini po želji: svježi đumbir, kurkuma, curry, sol papar

Priprema:

1. Bundevu operite, očistite i narežite na kockice. Nasjeckajte luk i ogulite češnjak.

2. Na srednje jakoj vatri na ulju ili maslacu kratko propirjajte luk, češnjak, bundevu, mrkvu i krumpir.

3. Dodajte vode toliko da pokrije povrće, a količinu odredite ovisno o gustoći juhe koju želite.

4. Poklopite kuhajući na laganoj vatri oko 25 minuta ili dok sastojci ne omekšaju.

5. Skinite s vatre i izmiksajte štapnim mikserom, a potom vratite na vatru, dodajte vruće vode po želji i začine.

6. Kad zakipi, stavite vrhnje za kuhanje, a zatim i slatko vrhnje i kurkumu.

7. Poslužite u dubokim zdjelicama i po želji dodajte bučino ulje, krutone, sjeckani vlasac ili peršin.

foodboom_com

talesofakitchen

morlife

Foto: talesofakitchen, morlife, foodboom_com Instagram