Voda uništila zoološki vrt

Zbog poplava pokrenut lov na divlje zvijeri po ulicama Tbilisija; tri osobe poginule

Hina

Reuters

Reuters

Na području zoološkog vrta pronađena su i tijela tri osobe. Među odbjeglim životinjama je i šest tigrova, šest lavova i osam medvjeda



ZAGREB/TBILISI  Gruzijska policija u nedjelju je u glavnom gradu Tbilisiju pokušavala uloviti divlje zvijeri koje su se zbog poplava koje su uništile gradski zoološki vrt razbježale po ulicama grada, prenose ruski mediji.


Među odbjeglim životinjama je i šest tigrova, šest lavova i osam medvjeda. Ukupno je pobjeglo više od 30 opasnih životinja a neke su se utopile u poplavama koje su pogodile zoološki vrt, prenosi RIA novosti.


Policija je kod dječje bolnice ustrijelila šest vukova, a građane je pozvala da ne napuštaju domove kako ne bi stradali, javio je kanal Rustavi 2.




Na području zoološkog vrta pronađena su i tijela tri osobe.


U poplavama je stradalo najmanje osam ljudi. Poplave su u noći subotu na nedjelju pogodile glavni grad Gruzije Tbilisi, a ima i nestalih u bujicama, izvijestili su u nedjelju gruzijski mediji.


Snažne kiše pretvorile su rijeku Vere koja teče kroz Tbilisi u bujicu koja je odnijela desetke zgrada i automobila.


»Deseci obitelji ostali su bez domova jer su njihove kuće uništene ili teško oštećene u glavnom gradu. Ima i žrtava«, kazao je novinarima zamjenik gradonačelnika Tbilisija Irakly Lekvinadze dodajući da prve procjene govore o štetama koje se kreću oko deset milijuna dolara.


Predsjednik Giorgi Margvelashvili izrazio je sućut obiteljima stradalih i oberćao brzu pomoć u obnovi.