Grčka

Zaplijenili oružje: Velika protuteroristička operacija protiv grupa krajnje ljevice

Hina

foto: REUTERS

foto: REUTERS

Zaplijenjeni kalašnjikov korišten je u nekoliko napada Revolucionarne organizacije samoobrane 2014. - onaj na sjedište grčke socijalističke stranke PASOK u Ateni i na zgradu meksičkog veleposlanstva u Ateni.



ATENA – Grčka policija priopćila je danas da je u velikoj protuterorističkoj operaciji privela tri osobe i zaplijenila oružje, uključujući i kalašnjikov koju su u napadima koristili pripadnici krajnje ljevice.


Jedna od ljevičarskih grupa, Revolucionarna organizacija za samoobranu, preuzela je odgovornost za napad granatom na zgradu francuskog veleposlanstva u Ateni 10. studenoga 2016. godine.


U eksploziji je lakše ozlijeđen jedan grčki policajac, a eksplozija je prouzročila manju materijalnu štetu.




Ista je organizacija preuzela odgovornost za napad na meksičko veleposlanstvo u Ateni u srpnju 2014. godine.


Zaplijenjeni kalašnjikov korišten je u nekoliko napada Revolucionarne organizacije samoobrane 2014. – onaj na sjedište grčke socijalističke stranke PASOK u Ateni i na zgradu meksičkog veleposlanstva u Ateni.


Grčki premijer Kiriakos Micotakis pozdravio je “vrlo veliki uspjeh” te potvrdio “odlučnost u nastojanju da se konačno stane na kraj problemima s terorizmom u zemlji.”


Napadi na javne institucije, medijske kuće, banke ili diplomatska predstavništva godinama se u Grčkoj ponavljaju. Za njih se odgovornima smatraju pokreti ekstremne grčke ljevice ili grčki anarhisti.