Lako su se izvukli

Uhvaćeni s kanabisom i kokainom, a izvukli se zbog gramatički ispravnih poruka na mobitelima

P. N.

Photo: Pixabay

Photo: Pixabay

Luke Rance i Brandon Kerrison su preprodavali kanabis, a sudac ih je praktički oslobodio zbog gramatički ispravnih poruka koje su optuženici razmjenjivali 



Tinejdžer Luke Rance (19) je kupio kanabis da bi ga prodao Brandonu Kerrisonu (21) kako bi Kerrison proizvod dalje distribuirao po gradu Gower, u Južnom Walesu.


Sudac David Hale je primijetio da je su optuženici razmjenjivali gramatički i pravopisno ispravne poruke.


Tužiteljstvo je na sudu započelo postupak izjavom da su policijski službenici ušli na parkiralište knjižnice gdje su namirisali marihuanu.




Jedan je od službenika uočio Rancea i Kerrisona. Kerrison je u tom trenutku pušio joint pa je pobjegao s mjesta razmjene, ali se kasnije vratio, prenosi britanski Telegraph. 


Obojica su zatim pretraženi i kod Rancea je pronađeno nekoliko vrećica kanabisa, ali i manja količina kokaina. Kod Kerrisona su pronađene dvije vrećice i mobitel.


Uskoro su pretresom Ranceove kuće pronađene još dvije velike vreće kanabisa u vrijednosti većoj od tisuću funti. Kerrisonov mobitel je sadržavao brojne poruke o dilanju droge, a na dan uhićenja je poslao poruku na 18 brojeva u kojima je naglasio da će od deset sati imati robu. 


Kerrison je priznao posjedovanje droge s namjerom daljnje prodaje, dok je Rance priznao posjedovanje kanabisa i kokaina, navodi se u Telegraphu.


Niti jedan od dvojice optuženika nije imao prethodnih prijava niti dosjea. Obrana mladića se temeljila upravo na tome, kao i na činjenici da su obojica studenti.


Kerrisonov odvjetnik je naglasio da njegov klijent ima realnu mogućnost za odličan posao nakon što završi studij građevine. McKenna, Ranceov odvjetnik, branio je klijenta izjavivši da Rance započinje sa studijem kasnije ove godine.


Sudac Hale je okrivljenicima rekao da je “na prvu, kanabis eksperiment u kojem mnogi pronađu zadovoljstvo, ali njegovo korištenje može imati ozbiljne posljedice”, prenosi Telegraph.


Sudac je zaključio da se dugotrajan sudski postupak može pretvoriti u dugi vremenski period stresa i brige za obitelji okrivljenika. Također je rekao da odgoda može doprinijeti tomu da dvojac dokaže da su usmjerili živote na pravi put i ostali izvan nevolja.


Njegova je presuda na kraju okrivljenicima donijela 12 mjeseci dobrotvornog rada i 100 sati neplaćenog posla, svakome. Dodatno, Kerrison će morati završiti rehabilitacijski program. Sudac Hale je suđenje zaključio riječima da se nada kako ih sud više neće vidjeti.