"Prank" obijen o glavu

U neslanoj šali odlučio prodati djevojku na eBayu, no ovakvoj se reakciji zainteresiranih kupaca nije nadao

P. N.

foto: facebook / Dale Leeks

foto: facebook / Dale Leeks



Šale o prodaji roditelja, prijatelja, partnera ili djece na eBayu očito nikad ne stare. Prokušani je trik iskušao i Britanac Dale Leeks koji na prodaju ponudio svoju djevojku Kelly Greaves kako bi joj se osvetio za njenu šalu, no reakciju zainteresiranih kupaca nije očekivao.


Naime, Dale se uistinu potrudio oko stvaranja što bolje ponude za prodaju djevojke čije su karakteristike opisane kao da je u pitanju – automobil. Opisao je “dijelove koje ne rade najbolje”, kao i “stalan zvuk zavijanja”, a izgled “prilično čistim, no uz očite znakove istrošenosti izbliza”.


Sve u svemu, osvetoljubivi partner nije štedio šalu na račun vlastite djevojke. No ona mu to nije uzela za zlo, već se  i sama dobrano iznenadila ponudama koje su pristigle.




U roku od 24 sata objava je pregledana 81 000 puta, a Leeks je primio stotinu ponuda od kojih najviša doseže 70 200 funti. Osim toga, stiglo je i nekoliko stotina poruka zainteresiranih kupaca koji su se nadovezali šovinističku šalu, upitavši koliko je prijašnjih vlasnika imala i je li spremna na testnu vožnju.


No vremena da odgovori na neki od upita i pritom još više zapapri svom momku Kelly nije imala, rekla je za Metro, jer je eBay uklonio oglas budući da prodaja “ljudskih dijelova i ostataka” nije dozvoljena na stranici. Kao da cijeli slučaj nije dovoljno groteskan.



Daleu je isprva sve bilo smiješno, no onda se situacija malo otela kontroli.


– Nakon što sam je stavio na eBay smijao sam se cijelo vrijeme pa me pitala u čemu je stvar. Rekao sam joj da sam je stavio na prodaju na eBayu, uz slavodobitni “jesam te”. U početku je mislila da to nitko neće vidjeti i da nije važno.


No onda smo otišli na večeru i tamo sam bio bombardiran s porukama iz cijele Europe i udaljenih mjesta u Americi i Australiji. Gledao sam je čitavo vrijeme preko stola, ali joj nisam baš priznao koliko je daleko sve otišlo. Prve ponude i poruke na eBayu stigle su od prijatelja koji su vidjeli što sam učinio. No onda se sve otelo kontroli i ponude su krenule kao lude, prepričao je Dale za Metro.


Par je, prema posljednjim informacijama, još uvijek u vezi.