Nessie

Turistički vodič tvrdi da je ovog tjedna snimio čudovište iz Loch Nessa: ‘Imalo je glavu poput lopte za ragbi’

P. N.

Ilustracija

Ilustracija

Britanski vojni povjesničar i autor mnogih ratnih bestsellera, objavio je nedavno sliku čudovišta iz Loch Nessa.



Čudovište iz Loch Nessa, popularno zvano Nessie, godinama predstavlja izazov i otvara sporove postoji li zaista.


Nedavno je britanski povjesničar, Ricky D Phillips objavio sliku vodenog stvorenja za kojeg tvrdi da je Nessie. Phillips radi kao turistički vodič i tog je četvrtka vodio grupu od osam stranih turista koji su razgledavali jezero. U trenutku kada se odmarao kraj rijeke Oich koja se ulijeva u Loch Ness, primijetio je nešto čudno.


„Bilo je to sivo biće, izgledalo je gotovo poput ptice. Vrat je bio dugačak gotovo metar, a glava veličine lopte za ragbi sa nečim sličnim grebenu između očiju. Bio sam zapanjen“., izjavio je za Daily Record. Phillips se prisjeća da se i dan prije, u srijedu, dogodilo nešto čudno, ali nije to shvatio ozbiljno.




„Stajao sam blizu kafića u Fort Augustusu kad sam čuo neprepoznatljiv zvuk. Čuo sam zvukove slične nečemu što ispušta zrak, kao Darth Vader. Plivao sam sa dupinima i kitovima, vidio sam na stotine tuljana, ali ovo je bio zvuk kojeg nisam čuo nikad prije. Okrenuo sam se i vidio nešto sivo – samo peraju. Nisam davao preveliku pažnju viđenome jer sam pretpostavio da je to nešto što se može lako objasniti“, prenosi Daily Record. 


U trenutku kada je vidio stvorenje iz Loch Nessa, šetao je duž rijeke Oich kako bi vidio stari most i usput snimio fotografije pejzaža, a onda je opet začuo neobičan zvuk.


„Podignuo sam pogled s mobitela i ugledao dugačak i ravan vrat, kompletno siv sa uskim licem, i to na otprilike samo 6 metara od mene, ali je brzo nestalo natrag u vodu. Spustio sam pogled i shvatio da sam slučajno snimio fotografiju Nessie.“ objašnjava Phillips.



S obzirom na to da ljudi već godinama objavljuju fotografije misterioznog stvorenja, javnost je posumnjala u autentičnost Phillipsovih.


„Sve što imam za reći jest, da sam lažirao fotografiju, sigurno bih je napravio tako da Nessie ne izgleda kao ptica. Znam da su dinosauri evoluirali iz ptica, ali znam što sam vidio.“, brani se Phillips.


Fotografija je ovih dana i službeno prihvaćena u registru viđenja čudovišta iz Loch Nessa (Official Loch Ness Monster Sightings Register), a čuvar registra, Gary Campbell izjavljuje za Daily Record, da je ova godina rekordna po broju „viđanja“ najpopularnije enigme današnjice. Inače, prva službena fotografija koja ukazuje na svjedočenje o postojanju stvorenja iz Loch Nessa, datira iz 1934. godine i još uvijek je najpoznatija.