Američki predsjednik

Trump želi što brži povratak američkih snaga iz Sirije

Hina

Reuters

Reuters

»Američka misija nije se promijenila – predsjednik je bio jasan da želi da se američke snage vrate što je prije moguće«, rekla je Sarah Sanders u priopćenju



Američki predsjednik Donald Trump i dalje želi da se američke snage vrate u domovinu iz Sirije što je prije moguće, objavila je u nedjelju Bijela kuća, nakon što je francuski šef države Emmanuel Macron rekao da je uvjerio Trumpa da zadrži snage u Siriji dulje vremena.


»Američka misija nije se promijenila – predsjednik je bio jasan da želi da se američke snage vrate što je prije moguće«, rekla je Sarah Sanders u priopćenju.


»Odlučni smo potpuno poraziti IS i stvoriti uvjete koji će spriječiti njegov povratak. Osim toga, očekujemo od naših regionalnih saveznika i partnera da preuzmu veću odgovornost i vojno i financijski kako bi se regija učinila sigurnom«, rekla je.




Macron je u nedjelju rekao da je uvjerio američkog kolegu Trumpa koji je želio povući američke snage iz Sirije, da ih tamo zadrži.


U telefonskom razgovoru uoči zajedničkog američkog, francuskog i britanskog napada na sirijske vojne ciljeve u subotu, Macron je, kako je rekao, uvjerio Trumpa da se ne povlači iz Sirije.


»Uvjerili smo ga da je tamo potrebno ostati«, kazao je.