Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. studenoga 2019.
Ispis članka: Trump: Stormy Daniels nije bila plaćena novcem iz kampanje - Novi List

NoviList.hr

Trump: Stormy Daniels nije bila plaćena novcem iz kampanje

Američki predsjednik

3. svibanj 2018 17:45

Napisao: HINA

U nizu objava na Twitteru, Trump je napisao da je svojem odvjetniku Michaelu Cohenu vratio 130.000 dolara koje je on dao Daniels 2016. da šuti o navodnoj noći provedenoj s Trumpom 2006.

Stormy Daniels i Donald Trump / REUTERS

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u četvrtak da novac iz njegove predsjedničke kampanje nije bio korišten za isplatu porno glumici Stormy Daniels, prvi put javno priznavši tu transakciju i zanijekavši da je s njome imao odnose.

U nizu objava na Twitteru, Trump je napisao da je svojem odvjetniku Michaelu Cohenu vratio 130.000 dolara koje je on dao Daniels 2016. da šuti o navodnoj noći provedenoj s Trumpom 2006.

»Novac iz kampanje ili donacije za kampanju nisu imali nikakvu ulogu u toj transakciji«, napisao je Trump.

Bivši gradonačelnik New Yorka Rudy Giuliani, koji se prošli mjesec priključio Trumpovom pravnom timu, rekao je u srijedu da je Trump vratio Cohenu taj novac.

Trump je prošli mjesec novinarima u predsjedničkom zrakoplovu rekao da ne zna ništa o toj isplati niti izvoru novca.

Bijela kuća zanijekala je da je Trump ikada imao odnose s tom ženom, pravim imenom Stephanie Clifford.

Na pitanje o novim izjavama, glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders kazala je za Fox News u četvrtak da ne može to komentirati jer je parnica u tijeku.

Giuliani je rekao u četvrtak za Fox News da Trump nije znao pojedinosti dogovora do prije 10 dana, dodajući da je dogovor s Daniels postignut iz osobnih razloga kako bi se zaštitilo Trumpovu obitelj.

Clifford je podnijela dvije tužbe protiv Trumpa, jednu za raskid ugovora koji je potpisala u listopadu 2016. da šuti u zamjenu za 130.000 dolara, a drugi zbog klevete.

Njezin odvjetnik Michael Avenatti rekao je za MSNBC da se Trump novom izjavom izložio mogućnosti još jedne tužbe zbog klevete.

»Ovdje nije riječ o seksu... riječ je o zataškavanju«, rekao je.