Nevjerojatno

Tragedija u Moskvi: Član posade poginuo spašavajući putnike, a oni mirno voze svoje kofere

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot Twitter

Foto Screenshot Twitter



MOSKVA U ekploziji zrakoplova Suhoj Superjet-100 prilikom slijetanja u moskovsku zračnu luku Šeremetjevo poginulo je 40 putnika i 1 član posade.


Dramatične snimke prikazuju ogromni plamen koji guta avion. U evakuaciji koja je trajala 55 sekundi spasilo se 37 putnika, pišu 24 sata.


Službenik moskovske zračne luke ispričao je kako su spašavanje otežali putnici koji su uzimali svoju ručnu prtljagu. Član posade Maxim Moiseev umro je spašavajući putnike. Poginuo je pokušavajući otvoriti vrata na repu aviona koja je zahvatila vatra.




Društvenim mrežama proširile su se fotografije i snimke putnika koji su sa sobom nosili ručnu prtljagu, a neki su gurali i kofere te nosili putne torbe.


City News "Moskva"/Handout via REUTERS


City News "Moskva"/Handout via REUTERS



– Zabrinjavajuće je što na fotografijama možete vidjeti putnike koji nose prtljagu, a neki od putnika u avionu su snimali video, rekao je avijatičar Geoffrey Thomas


Ovo je nažalost situacija u kojoj su nesmotreni putnici uzimali torbe umjesto da su brzo izašli iz aviona. To je prouzrokovalo pogiblju brojnih putnika kojima su otežali brz prolaz. Generalno postoji problem u ovoj industriji što putnici ne slušaju instrukcije posade. Trebali su što brže izaći iz zrakoplova, zaključio je Thomas.