Tužna stvarnost

Stravično: Malenoj lavici škarama odrezali kandže da se posjetitelji mogu igrati s njom

P. N.

Foto Screenshot Instagram

Foto Screenshot Instagram

U vrijeme kad nam prijeti izumiranje stotina životinjskih i biljnih vrsta, ljudi još uvijek misle da imaju pravo gospodariti sudbinama životinja.



Stravične slike stižu iz Zoološkog vrta Rafah u Gazi, čiji djelatnici i sami potvrđuju da pati od financijskih gubitaka. To je dovoljan razlog da se malenoj lavici od 14 mjeseci, škarama za vrt odrežu kandže na šapama. 


Planiraju privući posjetitelje reklamam da se djeca i ostali mogu igrati s lavicom, bez straha od ogrebotine. Tko god je odobrio ovu okrutnost na nesretnoj životinji, čini se da je smetnuo s uma čeljust punu oštrih zuba kojima se lavica može braniti. 


Veterinar iz zoološkog vrta, Fayez al-Haddad, izjavio je da je lavica uspavana prije “operacije”. Zahvat se održao u zoološkom vrtu, umjesto u bolnici za životinje. Sad kad su joj kandže odrezane, zoološki vrt je počeo s reklamiranjem i pozivanjem djece i posjetitelja da se igraju s lavicom koja im “ne može ništa”.




Internacionala organizacija za zaštitu životinja,  Four Paws, na svom je Instagram profilu objavila ove užasne slike uspavane lavice tijekom zahvata. Članovi organizacije mole da se Zoološki vrt Rafah zatvori, jer u njemu više od 40 životinja pati u strahovito lošim uvjetima. Napominju i da ovo nije jedini slučaj okrutnosti prema životinjama, jer su nedavno u istom zoološkom, četiri mladunčeta lava uginula ubrzo nakon rođenja, jer im je bilo prehladno i nitko se nije pravilno brinuo za njih.