Velika akcija u Londonu

Sedam uhićenih za provalu u londonskoj četvrti s draguljarnicama

Hina



LONDON – Više od 200 policajaca mobilizirano je u utorak radi uhićenja sedam osoba i povrata dijela ukradene robe u okviru istrage o spektakularnoj pljački koja se za uskrsni vikend dogodila u londonskoj četvrti s draguljarnicama.


U utorak ujutro više od 200 policajaca Flying Squada, odjela Scotland Yarda specijaliziranog za pljačke, »izvršilo je pretres na dvanaest adresa na sjeveru Londona i u Kentu (jugoistok Engleske)«, priopćila je britanska policija.


Sedmorica muškaraca od 48 do 76 godina uhićena su u toj akciji. Sumnjiči ih se za sudjelovanje u pljački koja je početkom travnja izvedena u tvrtki Hatton Garden Safe Deposit Limited koja pruža usluge najma sefova a smatra se jednom od najvećih u britanskoj povijesti što se tiče vrijednosti ukradene robe.




»Na jednoj adresi pronađene su torbe s velikim brojem veoma vrijednih predmeta. Policija drži da je riječ o predmetima ukradenim u toj pljački«, dodaje Scotland Yard.Policija nije otkrila vrijednost robe ukradene iz 72 sefa. Kako pišu britanski mediji, riječ je o 275 milijuna eura.


Scotland Yard je potvrdio propust u reagiranju na alarm koji se u Hatton Gardenu uključio rano ujutro u petak 3. travnja, koji je bio neradni dan.


»Uobičajeni postupak je da policija intervenira na uzbunu, ispričavamo se što se to nije dogodilo«, priopćio je Scotland Yard.


Provala je otkrivena tek u utorak 7. travnja, nakon produljenog uskrsnog vikenda.


Provalnici su se bili sakrili u zgradi i kroz prostor za dizalo spustili se do dvorane sa sefovima u podrumu gdje su probili betonski zid.