Zloćudni tabloidi i pobjeda Hrvatske

SIJAČI MRŽNJE PUCAJU OD MUKE: Požderali se od bijesa zbog pobjede Modrića i ekipe

P. N.

profesionalni sijač mržnje iz kanalizacijskog medija - Dragan Vučićević / snimio Denis Lovrović

profesionalni sijač mržnje iz kanalizacijskog medija - Dragan Vučićević / snimio Denis Lovrović

Nije svima drag rasplet u kojem hrvatska reprezentacija ide do kraja, u polufinale, nakon kojeg slijedi još jedna utakmica, ona finalna, ili u gorem slučaju za hrvatsku reprezentaciju - utakmica za treće mjesto.



U utakmici protiv Rusije, sudeći po društvenim mrežama i reakcijama nakon utakmice, hrvatska reprezentacija uživala je velike simpatije svjetskog auditorija. Razumljivo je to, jer u okršaju reprezentacije koja dolazi iz države sa četiri milijuna stanovnika i reprezentacije zemlje koju čini 144,5 milijuna stanovnika svjetska javnost se uglavnom opredijelila za “sićušnu” Hrvatsku.


Veliku podršku Hrvatska je imala i u susjedstvu o čemu, primjerice, govore slavljeničke kolone automobila u Sarajevu, ali i veliki broj čestitki i poruka ohrabrenja koje su stigle iz susjednih Srbije, Crne Gore, Slovenije. Prije utakmice s Rusijom, Hrvatsku je otvoreno podržao jedan od najvećih sportaša s našeg govornog područja, srbijanski tenisač Novak Đoković. Za Hrvatsku je, kako je to rekao sportski komentator Milojko Pantić, navijala građanska Srbija.


Ipak, nije svima drag rasplet u kojem hrvatska reprezentacija ide do kraja, u polufinale, nakon kojeg slijedi još jedna utakmica, ona finalna, ili u gorem slučaju za hrvatsku reprezentaciju – utakmica za treće mjesto.




Naročito tužni pa i bijesni zbog pobjede Hrvatske profesionalni su sijači mržnje, poput najzloćudnijeg balkanskog tabloida Informera, koji nije štedio volje i vremena da pobjedu hrvatske reprezentacije iskoristi za još jednu porciju raspirivanja mržnje. Na internet stranicama ovog medija, čiji sadržaj je najprigodniji za puštanje kroz kanalizacijski otvor, mjesta je našao svatko tko je poželio pljunuti u smjeru hrvatskog tima.


– ODVRATNE USTAŠE! Pobedu nad Rusijom proslavili FAŠISTIČKIM POZDRAVOM – SLAVA UKRAJINI!, popratili su sijači mržnje izjave Ognjena Vukojevića i Domagoja Vide, koji su se pozdravom “slava Ukrajini” obratili građanima i građankama zemlje u kojoj su zarađivali nogometni kruh.


Mjesta je u zloćudnoj tiskovini dobio i poslanik Vučićeve Srpske narodne stranke Vladimir Đukanović, koji se pak obratio građankama i građanima Srbije koji su navijali za Hrvatsku, a takvih nije mali broj.


– Vjerujem da se raduje ova naša građanština, ova naša centralnobeogradska elita i jugonostalgičari, silni Jugosloveni. Evo, pobijedila vam je Hrvatska. I vjerujem da ćete zajedno sa Novakom Đokovićem da proslavite tu pobedu. Naravno da se odvratno osjećam što su Hrvati prošli. Moram da vam priznam da bi mi bilo drago da vam tamo polupaju kola, poručio je putem medijske kanalizacije poslanik Vučićevog SNS-a.


Slavlje u svlačionici nogometne reprezentacije “kanalizacijski medij” nazvao je ustaškim slavljem pa nastavio rigati vatru prema građanima i građankama Srbije koji simpatiziraju hrvatski tim. Nisu propustili napasti niti državnu televiziju u Srbiji, čiju su komentatori, smatra “kanalizacijski medij”, navijali za Hrvatsku. Ipak u svojoj mržnji ostali su prilično usamljeni. Kako bilo, lijepo je vidjeti muku sijača mržnje, bilo da se radi o hrvatskim, srpskim ili nekim trećim “kanalizacijskim medijima”, čiji je zadatak stvaranje netrpeljivosti među narodima.