Moj Ivane

Radio u Srbiji zavrtio Thompsona, slušatelji bijesni: “Omaklo nam se, oprostite”

Portal Novilist.hr

Foto Denis Lovrović, screenshot Facebook

Foto Denis Lovrović, screenshot Facebook

Sama činjenica da je izvodi jedan od najvećih mrzitelja srpskog naroda, hrvatski pjevač Thompson, bila bi dovoljna za osudu Radija Subotica, smatraju ogorčeni slušatelji



SUBOTICA Radio Subotica pustio je Thompsonovu pjesmu “Moj Ivane”, što je njihove vjerne slušatelje ostavilo u nevjerici. 


“Vratit će se Ivan s tisuću momaka, pjevat će se pjesme naših Kuprešaka”, stihovi su koji su ih toliko iziritirali da je radio dobio velik broj pritužbi, poziva i kritika za ovaj glazbeni izbor.


– Čak i da ne znamo o čemu govori pjesma, sama činjenica da je izvodi jedan od najvećih mrzitelja srpskog naroda, hrvatski pjevač Thompson, bila bi dovoljna za osudu Radija Subotica, radio stanice koja bi trebala biti gradski servis ovog grada, smatraju.




Stihove Thompsonovog hita dovode u vezu s ustaškom Crnom legijom, ali i akcijom Hrvatske vojske na Kupresu 1992. godine. 


Subotičanin Branko Ćirjaković planira protiv radija podignuti prekršajnu prijavu.


– Na javnom servisu Subotice se pušta pjesma bez ikakvih problema. Nemoguće je da će i ovo da prođe bez ikakvih posljedica, kaže Ćirjaković, kojeg alo.rs opisuje kao revnosnog Subotičanina.


On je već bio podnio kaznenu prijavu protiv čovjeka koji je na jednom od kolektivnih gledanja utakmica Svjetskog prvenstva u nogometu nosio majicu sa Thompsonovim likom. No, ta mu je prijava odbijena.