Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
11. prosinca 2019.
Ispis članka: Putin zabrinut zbog Trumpovog povlačenja iz sporazuma s Iranom - Novi List

NoviList.hr

Putin zabrinut zbog Trumpovog povlačenja iz sporazuma s Iranom

Rusija

9. svibanj 2018 15:56

Napisao: HINA

»Tema razgovora bila je situacija (...) nakon objave SAD-a da se povlači iz sporazuma o iranskom nuklearnom programu«, rekao je Dmitrij Peskov, prenose ruske agencije, precizirajući da su sudionici sastanka izrazili »duboku zabrinutost« i »ponovno naglasili važnost tog dokumenta«

Vladimir Putin na obilježavanju Dana pobjede / Reuters

MOSKVA Ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio je u srijedu na sastanku s članovima Vijeća za nacionalnu sigurnost »zabrinutost« nakon povlačenja SAD-a iz međunarodnog sporazuma s Iranom o njegovu nuklearnom programu, rekao je glasnogovornik Kremlja.

»Tema razgovora bila je situacija (...) nakon objave SAD-a da se povlači iz sporazuma o iranskom nuklearnom programu«, rekao je Dmitrij Peskov, prenose ruske agencije, precizirajući da su sudionici sastanka izrazili »duboku zabrinutost« i »ponovno naglasili važnost tog dokumenta«.

Na sastanku su sudjelovali ruski premijer Dmitrij Medvedev, ministri obrane i vanjskih poslova Sergej Šojgu i Sergej Lavrov te ravnatelj tajne službe FSB Aleksandar Bortnikov.

Razgovarali su i o izraelskom zračnom napadu na Siriju u utorak navečer. U napadu nedaleko od Damaska poginulo je 15 prorežimskih stranih boraca među kojima osmorica Iranaca, po Sirijskom opservatoriju za ljudska prava.