Nova gradska uredba

Planirate li posjetiti Firencu i pojesti sendvič na cesti, radije nemojte. Prijete vam kazne do – 500 eura!

P. N.

Reuters

Reuters

Odlučite li ipak pojesti pizzu, paninije, focacciu ili neki drugi lokalni specijalitet na pločniku, trgu ili ispred vrata trgovina suočeni ste s masnim novčanim kaznama - između 150 i 500 eura



Turisti koji planiraju posjetiti talijanski biser – Firencu – od prekjučer moraju biti prilično oprezi. Naime, za ovaj grad koji je po brojnim gastrokritičarima dom najboljih sendviča na svijetu, na snagu je stupila gradska odluka koja najstrože zabranjuje konzumiranje hrane na ulici.


Odlučite li ipak pojesti pizzu, paninije, focacciu ili neki drugi lokalni specijalitet na pločniku, trgu ili ispred vrata trgovina suočeni ste s masnim novčanim kaznama – između 150 i 500 eura. Zabrana se odnosi na strogi centar grada i najpopularnije destinacije u Firenci.


Novu gradsku uredbu potpisao je gradonačelnik Dario Nardella i ostaje na snazi do 6. siječnja, s mogućnošću da se produži i nakon toga. Zabrana jela na ulici odnosi se na period od podneva do 15 sati i od 18 do 22.




Trgovci moraju postaviti znakove upozorenja na talijanskom i engleskom, a Nardella navodi da se turisti u Firenci moraju ponašati kao kod kuće.