Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
21. studenoga 2019.
Ispis članka: PAHOR OSVOJIO NOVI MANDAT Obećao da će ga se više čuti, čestitala mu i hrvatska predsjednica - Novi List

NoviList.hr

PAHOR OSVOJIO NOVI MANDAT Obećao da će ga se više čuti, čestitala mu i hrvatska predsjednica

Drugi krug

12. studeni 2017 20:44

Napisao: HINA

Reuters

Aktualni slovenski predsjednik Borut Pahor osvojio je u nedjelju drugi predsjednički mandat, poručivši da će raditi na povezivanju različitih političkih opcija i truditi se da se njegov glas čuje više nego dosad.

On je u drugom krugu predsjedničkih izbora dobio 53 posto, a protukandidat Marjan Šarec 47 posto glasova, objavilo je izborno povjerenstvo nakon prebrojanih više od 99 posto listića.

Pahoru je prvi čestitao gradonačelnik Kamnika Šarec, a kasnije i predsjednici većine parlamentarnih stranaka te premijer Miro Cerar.
Zahvaljujući biračima na potpori, Pahor je kazao da će i u svom idućem mandatu biti predsjednik svih građana i djelovati na povezivanju različitih političkih opcija.

Trudit ću se da se moj glas o društvenim i političkim problemima čuje više nego dosad, rekao je.

Pahor smatra da je glavna poruka izbora to da u Sloveniji pobjeđuju one političke snage koje povezuju, a ne dijele.

»Konačno smo došli do spoznaje da među nama mogu biti brojne razlike, ali da nema potrebe da se zbog toga mrzimo«, kazao je Pahor.

U novi mandat bit će inauguriran 22. prosinca.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović čestitala je u nedjelju slovenskom predsjedniku Borutu Pahoru na izbornoj pobjedi rekavši da se samo suradnjom i razgovorima mogu riješiti otvorena pitanja u odnosima dviju zemalja, priopćio je predsjedničin ured.