Američki predsjednik

Nova Trumpova kanonada: “Jadničak Beto, potkapacitirani Biden, Hussein Obama…”

Hina

REUTERS

REUTERS

ABC News i Washington Post objavilu su u petak da su Amerikanci oštro podijeljeni u pogledu opoziva - 49 posto ispitanika smatra da bi Trump morao biti opozvan i uklonjen s dužnosti, a 47 posto smatra da ne bi morao



Američki predsjednik Donald Trump rekao je u petak kako vjeruje da će ga »ljutita većina« američkih birača podržati i biti protiv istrage o opozivu nastojeći okupiti pristaše da izraze protivljenje demokratima koji ga pokušavaju svrgnuti.


U punoj areni u Tupelu u Mississippiju Trump se potužio dan nakon što je Predstavnički dom pod kontrolom demokrata usvojio pravila istrage o Trumpovu pokušaju pridobijanja Ukrajine za istragu protiv njegova demokratskog suparnika Joea Bidena.


»Američki narod sit je laži demokrata, njihovih prijevara i ekstremizma«, rekao je Trump. Demokrati su, rekao je, »stvorili ljutitu većinu koja će glasati da mnogi bespoličari iz redova demokrata ostanu bez posla 2020.«, rekao je.




ABC News i Washington Post objavilu su u petak da su Amerikanci oštro podijeljeni u pogledu opoziva – 49 posto ispitanika smatra da bi Trump morao biti opozvan i uklonjen s dužnosti, a 47 posto smatra da ne bi morao.


Trump je također izrazio povjerenje u to da će moći pobijediti svakog demokrata koji bi završio kao suparnik na izborima 2020.


»Isprašit ćemo im tur«, rekao je.


Ismijavao je Beta O’Rourkea nekoliko sati nakon što je u petak bivši američki zastupnik iznenada ispao iz utrke za demokratskog predsjedničkog kandidata.


»Beto, taj jadničak – jadni, patetični dečko«, rekao je Trump.


Ponovno je odbacio Bidena kao mentalno potkapacitiranog i rekao da će on brzo ispasti iz utrke, »otpasti kao kamen«.


Trump se stalno iznova vraćao na ukrajinski skandal u koji je upleten. Branio je telefonski razgovor s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskijem 25. srpnja, koji je u srcu optužbi protiv njega.


»Ja sam u svakom slučaju iskrena osoba, ali, što mislite, da bih nazvao novoizabranog predsjednika i rekao nešto neprimjereno znajući da razgovor slušaju mnogi?«, rekao je Trump.


Trump je pozvao republikance da se okupe oko njega.


»Nemojte pogriješiti, držite se Republikanske stranke i mene jer se ja borim za vas«, rekao im je.


Trump je u Tupelu bio u sklopu kampanje za republikanskog kandidata za guvernera Tatea Reevesa, koji se natječe protiv demokrata Jima Hooda.


Napad na Hooda nije izostao. »Sve što znam jest da se silno borio kako bi se izabrala ‘nepoštena’ Hillary Clinton i Barack Hussein Obama«, rekao je Trump pobrinuvši se da se upotrijebi srednje ime bivšeg predsjednika.


»Nije to momak kakav nam je ovdje potreban – ne ovdje, u Mississippiju«, dometnuo je.


Izbori u utorak bit će indikator raspoloženja u zemlji godinu dana prije izbora koji će odrediti hoće li Trump dobiti drugi mandat kao američki predsjednik.