Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 2n
Sutra: 4° 4° 2n
18. studenoga 2018.
Ispis članka: Nikad jeftinije u Španjolsku: Ryanair smanjio cijene karata nakon napada na Barcelonu - Novi List

NoviList.hr

Nikad jeftinije u Španjolsku: Ryanair smanjio cijene karata nakon napada na Barcelonu

Borba za turiste

25. kolovoz 2017 08:55

Napisao: HINA

Cijene će biti smanjene između 5 i 7 posto, rekao je odgovarajući na pitanja novinara. Dodao je da Ryanir »općenito« nije primjetio nikakav utjecaj na kupnju karata za Španjolsku nakon napada prije tjedan dana.

foto: commons wikimedia

MADRID - Niskotarifna aviokompanija Ryanair, koja u Španjolskoj drži 17 posto tržišta, smanjila je cijene putnih karata kako ne bi pala potražnja za letovima u španjolske gradove nakon terorističkih napada u Kataloniji.

Prošli tjedan jurećim kombijem i hladnim oružjem ubijeno je 15 prolaznika, od kojih osam stranaca, u primorskim gradovima Barceloni i Cambrilsu na sjeveroistoku zemlje.

»Učinili smo isto ono što smo bili učinili u takvoj situaciji (nakon atentata) u Londonu, Parizu ili Bruxellesu. Spustili smo cijene kako bi ljudi nastavili dolaziti«, izjavio je u četvrtak Micahel O'Leary, izvršni direktor Ryanira. On je na konferenciji za medije predstavio novi tehnološki centar u Španjolskoj.

Cijene će biti smanjene između 5 i 7 posto, rekao je odgovarajući na pitanja novinara. Dodao je da Ryanir »općenito« nije primjetio nikakav utjecaj na kupnju karata za Španjolsku nakon napada prije tjedan dana.

U četvrtak je džihadistička skupina tzv. Islamska Država zaprijetila novim napadima u Španjolskoj ako vlada te zemlje ne prekine borbu protiv nje.

O'Leary je rekao da vjeruje u tržišni rast u Španjolskoj premda su neki njezini dijelovi zasićeni. Za tekuću poslovnu godinu, koja je počela u travnju 2017., a završava u ožujku 2018., Ryanir očekuje 10 posto više putnika nego u istom razdoblju godinu prije. Krajem tekuće poslovne godine mogli bi prevesti ukupno 38 milijuna putnika.

»Iduće godine ćemo dosegnuti 40 milijuna putnika u Španjolskoj«, izjavio je O'Leary.

Prema podacima tvrtke za upravljanje španjolskim aerodromima Aena, Ryanir drži 17 posto španjolskog tržišta zrakoplovnih prijevoznika.