Lady Di

Neukusan potez: Evo kako je brat pokojne Lady Di “obilježio” godišnjicu tragične smrti princeze

P. N.

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Prema pisanju Cosmopolitana, on je tragičnu obljetnicu "obilježio" prodajom kopija govora kojeg je čitao na sprovodu sestre. 



31. srpnja smo obilježili dvadeset i drugu obljetnicu smrti princeze od Walesa, svima poznatiju kao Lady Di. Tragična smrt princeze Diane obilježena je diljem svijeta, a Cosmopolitan prenosi da njezina djeca, prinčevi William i Harry nisu o tome javno objavljivali nikakve poruke, što ima smisla, obzirom na to da je riječ o bolnom i tužnom događaju.


Ono što ima manje smisla, trenutno je brat pokojne Diane, Earl Charles Spencer. Prema pisanju Cosmopolitana, on je tragičnu obljetnicu “obilježio” prodajom kopija govora kojeg je čitao na sestrinu sprovodu. 


Daily Mail je izvijestio da su turisti prilikom posjeta suvenirnici u Northamptonshire (“Althorp House”) mogli kupiti “posmrtno slovo” ili eulogiju. Ista je upakirana u plavu knjigu i ukrašena vrpcom, a cijena joj iznosi oko tridesetak funti. Knjiga nosi naziv “‘Earl Spencer’s Tribute to Diana, Princess of Wales” (“Posveta Earla Spencera Diani, Princezi od Walesa”), a može se kupiti i “online”.


Posjetitelji su javili da u pojedinim danima, Charles spomenutu knjigu i potpisuje. “Jedino će potpisati svoje povijesne knjige, koje koštaju dvadesetak funti i ovu ‘posvetu’, ali ne želi potpisati moj vodič koji stoji šest funti”, rekao je jedan od posjetitelja, a prenosi Cosmopolitan.




O slučaju za sada nema službenih komentara niti izjava od strane Kraljevske obitelji.