Velika opasnost

Neodgovorni pušači zaslužni su za posebno žalostan i glup način zagađivanja Zemlje i oceana

P. N.

Foto Pixabay

Foto Pixabay

Većina filtera nije biorazgradiva, kako mnogi pretpostavljaju, a to znači da mu treba jako puno vremena da se razgradi i nestane.



Nije tajna da su svjetski oceani u jako lošem stanju te je njihovo onečišćenje jedno od najvećih prijetnji za ljude i život na Zemlji.


Prema jednom od najboljih stručnjaka za prirodu Davidu Attenboroughu, tek je sada jasno koliko smo toga lošeg ”stavili” u oceane, a trenutno predstavljaju veliku prijetnju, prenosi Lad Bible.


Većina oceanskog zagađenja su plastične boce i plastika općenito, a izgleda da postoji još jedna posebno štetna stvar – cigarete.


Filtera za duljinu pet maratona 




Prema podacima koje su prikupili u NGO Ocean Conservancy, od osamdesetih pa do danas, prikupljeno je oko 60 milijuna filtera cigareta, što ih čini jednom od najvećih zagađivača oceana.


Proteklu godinu prikupljeno je preko 2 milijuna filtera koji, kada bi se posložili u redu, činili bi udaljenost za pet maratona.


Većina filtera nije biorazgradiva, kako mnogi pretpostavljaju, a to znači da im treba jako puno vremena da se razgrade i nestanu.


Industrija duhana proučava alternativne načine kako bi se stalo na kraj ovim žalosnim i nadasve glupim načinima zagađenja Zemlje i njezinih oceana.