Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
10. prosinca 2019.
Ispis članka: Melania Trump po prvi put u javnosti nakon operacije - Novi List

NoviList.hr

Melania Trump po prvi put u javnosti nakon operacije

Prva dama

5. lipanj 2018 11:24

Napisao: HINA

. Njezin dugotrajan izostanak iz javnosti izazvao je spekulacije o tome da je oporavak bio teži nego li se to priznaje, da je možda imala plastičnu operaciju ili čak da je napustila Bijelu kuću

Melania Trump / Foto: REUTERS

Američka prva dama Melania Trump u ponedjeljak se pojavila po prvi put u javnosti nakon operacije bubrega prije tri tjedna i sudjelovala u Bijeloj kući na svečanosti dodjele odličja obiteljima poginulih vojnika.

U priopćenju izdanom tim povodom navela je da joj je čast primiti u Bijeloj kući obitelji poginulih i odati priznanje njihovoj žrtvi.

Na ovu svečanost novinari nisu bili pozvani, a objavljena je samo službena fotografija.

»Svima onima koji su izgubili svoje voljene u službi naše domovine, naša nacija suosjeća zajedno s vama«, navela je Melanija u priopćenju iz njezina ureda.

»To je svečani podsjetnik da smo mi, američki narod, sposobni živjeti slobodno kako i živimo zahvaljujući nesebičnoj žrtvi naših muškaraca i žena u vojnim odorama«, dodaje se.

Četrdesetosmogodišnja Prva dama 14. svibnja je bila podvrgnuta operaciji bubrega, a pet dana kasnije izišla je iz bolnice. Njezin dugotrajan izostanak iz javnosti izazvao je spekulacije o tome da je oporavak bio teži nego li se to priznaje, da je možda imala plastičnu operaciju ili čak da je napustila Bijelu kuću.

U odvojenom priopćenju njezine glasnogovornice navodi se prijekor koji je Melanija uputila na adresu medija zbog tih spekulacija.

»Gospođa Trump je uvijek bila jaka i neovisna žena koja je svoju obitelj i svoje zdravlje stavila ispred svega drugoga i to se neće promijeniti zbog tiska«, navela je glasnogovornica, a objavio CNN.

»Ona je uvjerena u ono što radi, kao i u svoju ulogu i zna da je sve ostalo nagađanje i glupost«, dodaje se.

Melania Trump nije, međutim, pratila tijekom vikenda svoga supruga u predsjedničkoj rezidenciji u Camp Davidu. Također neće sudjelovati na summitu G7 u Kanadi krajem tjedna niti se pridružiti predsjedniku prilikom njegova summita sa sjevernokorejskim čelnikom Kimom Jongom Unom 12. lipnja u Singapuru, dodala je glasnogovornica.