Tragedija u Sydneyju

Masovno predoziranje drogom na festivalu u Sidneyju: Dvoje umrlo, stotine potražile liječničku pomoć

P. N.

Foto Pixabay.com

Foto Pixabay.com

Mladić i djevojka u ranim dvadesetima umrli su u jučer na Defqon.1 festivalu od posljedica droge. Dvoje od 13 hospitaliziranih ostaje u kritičnom stanju, dok je oko 700 osoba zatražilo medicinsku pomoć na mjestu.



Dvoje ljudi je umrlo, desetine su odvedene u bolnicu, a stotine je potražilo medicinsku pomoć nakon sumnjivog predoziranja drogom na glazbenom festivalu u Sydneyju, prenosi Mirror.


23-godišnji mladić i 21-godišnja djevojka umrli su jučer na Defqon.1 festivalu od posljedica droge, a dvoje od 13 hospitaliziranih ostaje u kritičnom stanju, dok je oko 700 osoba zatražilo medicinsku pomoć na mjestu.


Policija je privela 10 osoba zbog posjeda droge, uključujući dvoje tinejdžera koji su navodno na festival ponijeli 120 kapsula.




O šokantnom se događaju izjasnila i političarka Gladys Berejiklian, premijerka australske države New South Wales.


„Apsolutno sam užasnuta ovim događajem. Ne želim da nijedna obitelj prolazi kroz tragediju s kojom se neke obitelji suočavaju ovog jutra, užasno je uopće misliti o tome. Taj festival nije siguran i učinit ću sve što mogu da se više ne ponovi”, rekla je Berejiklian.


Već su zabilježena dva smrtna slučaja na ovom festivalu, 2013. i 2015. godine, kada su dvojica mladića u dvadesetima također preminula, vjerojatno pod utjecajem droge.


Defqon.1 festival inače se u Austaliji održava od 2009. godine redovito, a organizatori su izrazili duboko tugu zbog tragičnih smrti.


„Razočarani smo brojem prijavljenih incidenata povezanih s drogom. Imamo nultu stopu tolerancije na korištenje droga tijekom festivala”, navode organizatori u priopćenju za javnost.


Sveukupno, droga je pronađena kod 69 osoba tijekom događaja kojeg je posjetilo oko 30 000 ljudi.


Lokalna policija formirala je posebne timove kako bi se istražile okolnosti smrti dvoje nesretno preminulih.