Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
6. prosinca 2019.
Ispis članka: Koncert u Nizozemskoj otkazan zbog terorističke prijetnje, uhićen 22-godišnjak - Novi List

NoviList.hr

Koncert u Nizozemskoj otkazan zbog terorističke prijetnje, uhićen 22-godišnjak

Europa strahuje

24. kolovoz 2017 11:25

Napisao: HINA

Mladić iz Brabanta, pokrajine na jugu zemlje, »pritvoren je i ispituje ga se o prijetnji u Rotterdamu«, objavila je policija Rotterdama u priopćenju

REUTERS

Nizozemska policija uhitila je muškarca od 22 godine u četvrtak u okviru istrage o »terorističkoj prijetnji« zbog koje je u srijedu otkazan rock koncert u Rotterdamu nakon upozorenja španjolske policije.

Mladić iz Brabanta, pokrajine na jugu zemlje, »pritvoren je i ispituje ga se o prijetnji u Rotterdamu«, objavila je policija Rotterdama u priopćenju, ističući da vozač kombija sa španjolskom registracijom, u kojem je bio »određeni broj« plinskih boca, priveden u srijedu, ostaje u pritvoru.

Do uhićenja dolazi u napetom ozračju šest dana nakon napada u Španjolskoj za koji je odgovornost preuzela Islamska država a u kojem je poginulo 15 osoba.

»Oko dva sata suradnici Službe za posebne intervencije stigli su do stana u Brabantu. Stanar od 22 godine je priveden«, izvijestila je policija. »Tijekom noći izvršen je temeljiti pretres«.

Nizozemske vlasti odlučile su otkazati u srijedu navečer u posljednji čas koncert kalifornijske rock skupine Allah-Las nakon što je policija dobila od španjolskih kolega upozorenje o terorističkoj prijetnji.

U blizini dvorane Maassilo u kojoj je trebao biti održan koncert, pronađen je kombi sa španjolskim registarskim pločicama u kojem su bile boce s plinom.