Nije imao sreće

KOBNA LOPTA Avanturist pokušao ponoviti spust niz Nijagarine slapove pa poginuo

Hina

Reuters

Reuters



 Avanturist Kirk Jones, koji je 2003. preživio nezaštićeni spust Nijagarinim slapovima, poginuo je prilikom pokušaja da ponovi svoj podvig, ovaj puta u lopti za napuhavanje, javlja u subotu AFP.


Tijelo 54-godišnjeg Jonesa pronađeno je 19 kilometara nizvodno u rijeci nekoliko tjedana nakon što je u podnožju slapova pronađena prazna lopta, navodi agencija pozivajući se na lokalni Syracusa Post-Standard.


Kako tvrde lokalne vlasti, Jones je pokušao izvesti skok niz vodopad od 51 metra visine na granici Kanade i SAD-e. Lopta je pronađena kako se prazna vrti u podnožju slapova.




Jones je 20. listopada 2003. ilegalno skočio u Nijagarine slapove bez ikakve zaštitne opreme, a na sebi je imao samo nešto odjeće. Tada je uhićen i morao je platiti visoku novčanu kaznu, a Kanada mu je doživotno zabranila ulazak na svoj teritorij. Tada je pretrpio tek manje posjekotine i modrice i obećao da to više nikada neće ponoviti.


Policija države New York je priopćila da je njegovo tijelo pronađeno 2. lipnja u rijeci Nijagari, u blizini sela Youngstown, na ušću jezera Ontario. Također je potvrdila da se radi o istom čovjeku koji je prije 14 godina preživio skok s Nijagarinih slapova.