Korupcija

KAKAV ULOV! Malezijska policija u zračnoj luci kod bivšeg premijera pronašla 284 kutije pune nakita i novca

Hina

Reuters

Reuters

»Naši pripadnici provjerili su te torbe i otkrili različite devize među kojima malezijske ringite i američke dolare, satove i nakit u 72 torbe«, izjavio je medijima Amar Singh, šef policijskog odjela za financijski kriminal



Malezijska policija zaplijenila je 284 kartonskih kutija sa 72 ručne torbice pune novca i nakita u premetačini u okviru istrage zbog pronevjere sredstava protiv bivšeg premijera Najiba Razaka, izvješćuju u petak lokalni mediji.


»Naši pripadnici provjerili su te torbe i otkrili različite devize među kojima malezijske ringite i američke dolare, satove i nakit u 72 torbe«, izjavio je medijima Amar Singh, šef policijskog odjela za financijski kriminal.


Neke su ručne torbe poznatih marki poput Hermesa i Louisa Vuittona, rekao je Singh dodajući da ne može procijeniti vrijednost svih zaplijenjenih dobara.Konfiscirana roba otkrivena je u luksuznim stanovima zgrade u središtu glavnog grada Kuala Lumpura. Policija je u srijedu pristupila velikoj premetačini u domu Najiba i drugim mjestima.

Bivši premijer, osumnjičen da je pronevjerio oko 640 milijuna eura, uvijek je negirao sve radnje.




Ta afera koja potresa Maleziju nekoliko godina pridonijela u velikoj mjeri porazu na parlamentarnim izborima nekadašnje koalicije, na vlasti 61 godinu, pod vodstvom Najiba.