Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. studenoga 2019.
Ispis članka: Imajte razumijevanja: Papa pozvao prometne policajce na milosrđe prema prekršiteljima - Novi List

NoviList.hr

Imajte razumijevanja: Papa pozvao prometne policajce na milosrđe prema prekršiteljima

Poruka iz Vatikana

20. studeni 2017 20:59

Napisao: P. N.

Papa ipak poziva policajce da pokažu »milosrđe i ne identificiraju prekršitelje s djelom koje su počinili« te da shvate razloge prekršitelja.

foto: Reuters

VATIKAN – Papa Franjo pozvao je u ponedjeljak policajce da pokažu milosrđe na cestama, ali da ipak budu odlučni prema onima koji jure ili telefoniraju za volanom.

Tijekom primanja predstavnika talijanske prometne policije u Vatikanu, Papa je govorio o sve složenijem stanju na cestama.

»Treba računati na to da su neki vozači nedovoljno odgovorni i zaboravljaju na teške posljedice svoje nepažnje dok koriste mobitel ili ne poštuju prometna pravila«, kazao je Sveti Otac.

»Do toga dolazi zbog užurbanosti i nadmetanja koji su postali način života pa se druge vozače doživljava kao prepreke ili protivnike koje treba preteći, a ulice se pretvaraju u piste za Formulu 1«, istaknuo je Jorge Bergoglio.

Papa ipak poziva policajce da pokažu »milosrđe i ne identificiraju prekršitelje s djelom koje su počinili« te da shvate razloge prekršitelja.

Ali ostaje jasan u jednom: »milosrđe nije sinonim za slabost, milosrđe ne znači potpuno odustati od primjene sile« kada je to nužno.

U nedjelju je obilježen Svjetski dan sjećanja na žrtve na cestama.