Američki predsjednik

Donald Trump: Moja nuklearna tipka je veća od sjevernokorejske. Uz to i radi

Hina

Kim Jong Un je, otvarajući vrata obnovi razgovora o sudjelovanju svoje zemlje u Zimskim olimpijskim igrama koje se u veljači održavaju u Južnoj Koreji istodobno snažno upozorio da će nastaviti s masovnom proizvodnjom nuklearnih bojevih glava unatoč sankcijama UN-a



Američki predsjednik Donald Trump, ismijavajući objavu sjevernokorejskog lidera da ima nuklearnu tipku, poručio je u utorak da je njegova nuklearna tipka »veća i moćnija« te da uz to i »radi«.


»Hoće li ga netko iz njegova osiromašenog i izgladnjelog režima izvijestiti da i ja imam nuklearnu tipku, ali mnogo veću i mnogo moćniju od njegove i da moja tipka radi«, napisao je Trump u tvitu.


Kim Jong Un je, otvarajući vrata obnovi razgovora o sudjelovanju svoje zemlje u Zimskim olimpijskim igrama koje se u veljači održavaju u Južnoj Koreji istodobno snažno upozorio da će nastaviti s masovnom proizvodnjom nuklearnih bojevih glava unatoč sankcijama UN-a.




Njegovo novogodišnje obraćanje uslijedilo je nakon snažnog porasta broja lansiranja balističkih raketa u 2017. kao i šestog i dosad najsnažnijeg nuklearnog pokusa. Kim, koji je obećao da će razviti oružje koje može dosegnuti američko kopno, poručio je da ima nuklearnu tipku na svom stolu.