Theresa May

Britanska premijerka pozdravila odluku da se zadrže sankcije Rusiji

Hina

Theresa May, Foto: REUTERS

Theresa May, Foto: REUTERS

Čelnici EU-a na summitu G7 u Kanadi suglasili su se kako još nisu ispunjeni uvjeti za ponovno primanje Rusije u skupinu najrazvijenijih iz koje je izbačena 2014. nakon ukrajinske krize i pripojenja poluotoka Krima



Britanska premijerka Theresa May pozdravila je u subotu kasno navečer zajedničku izjavu država članica G7 koje su, ističe May, prepoznale potrebu da se nastavi sa sankcijama Rusiji iako je američki predsjednik Donald Trump prethodno predložio da se toj zemlji dopusti povratak u skupinu najrazvijenijih država svijeta.


Čelnici EU-a na summitu G7 u Kanadi suglasili su se kako još nisu ispunjeni uvjeti za ponovno primanje Rusije u skupinu najrazvijenijih iz koje je izbačena 2014. nakon ukrajinske krize i pripojenja poluotoka Krima.


May je također ponovila potrebu da se izbjegnu »uzvraćanja istom mjerom« u trgovinskom sporu između EU i SAD-a.




Međutim , dodala je i kako je Britanija duboko razočarana neopravdanom odlukom SAD-a da uvede carine na uvoz čelika i aluminija iz EU.


U Quebecu je u subotu završio dvodnevni sastanak na vrhu sedam najrazvijenijih zemalja svijeta čiji su se čelnici u zajedničkoj izjavi zauzeli za slobodnu i pošteniju trgovinu te borbu protiv protekcionizma.