Krvavi Uskrs

Bombaš samoubojica snimljen kako ulazi u crkvu u Šri Lanki, gdje je u smrt poslao 50 ljudi

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot YouTube The Guardian

Foto Screenshot YouTube The Guardian

Snimka pokazuje osobu za koju se sumnja da je jedan od bombaša samoubojica, kako ulazi u crkvu, noseći veliki ruksak



COLOMBO Jedan od počinitelja uskrsnih napada bombama na crkve u Šri Lanki snimljen je nadzornim kamerama tik pred napad.


Snimka pokazuje osobu za koju se sumnja da je jedan od bombaša samoubojica, javlja Guardian.


Muškarac s velikim ruksakom ulazi u crkvu Sv. Sebastiana, u kojoj je u bombaškom napadu poginulo više od 50 ljudi.




U seriji koordiniranih bombaških napada u Colombu u Šri Lanki na sam Uskrs poginula je 321 osoba. Među poginulima je 45 djece, a više od 500 osoba je ozlijeđeno.


Islamska država danas je preuzela odgovornost za te napade, objavio je Amaq, novinska agencija te terorističke organizacije, ne navodeći dokaze za tu tvrdnju.


Vlasti Šri Lanke za napade drže odgovorne dvije lokalne islamističke skupine – National Thawheed Jama’ath (NTJ) i Jammiyathul Millathu Ibrahim.


Vlada Šri Lanke u ponedjeljak je za napade optužila pokret NTJ, no istaknula je kako je ta skupina djelovala uz pomoć međunarodne terorističke mreže i kako će Colombo zbog toga tražiti inozemnu pomoć u lovu na počinitelje, prenosi AFP.


NTJ je većinom nepoznata radikalna islamistička skupina iz Šri Lanke koja je prošle godine povezana s vandalizacijom budističkih spomenika.


Policija Šri Lanke dosad je uhitila 40 ljudi koje dovodi u vezu s napadima. Među njima je i Sirijac koji je uhićen »nakon ispitivanja lokalnih osumnjičenika«, rekao je glasnogovornik policije.