Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
6. prosinca 2019.
Ispis članka: Američki izbori: Springsteen, Beyonce, Madonna i Lady Gaga za Hillary Clinton - Novi List

NoviList.hr

Američki izbori: Springsteen, Beyonce, Madonna i Lady Gaga za Hillary Clinton

Zvijezde biraju

8. studeni 2016 11:54

Napisao: HINA

Na predzadnjem predizbornom skupu u Philadelphiji Bruce Springsteen je pozvao američke birače da se odluče za Clinton / Foto REUTERS

PHILADELPHIA - Najveće američke rock i pop zvijezde u ponedjeljak navečer pozvale su birače da izaberu Hillary Clinton za predsjednicu na predzadnjem predizbornom skupu organiziranom u Philadelphiji, pišu agencije. 

Springsteen, jedna od najvećih atrakcija na sinoćnjem koncertu pozvao je američke birače da se odluče za Clinton, istaknuvši važnost "njezine vizije Amerike u kojoj je svaki njezin državljanin važan". 

Na pravoj strani povijesti

"Napravimo sve što možemo kako bismo kasnije mogli reći da smo bili uz Hillary Clinton - na pravoj strani povijesti", pozvao je Boss 40.000 prisutnih na skupu Philadelphiji, kolijevci američke demokracije. Podsjetio je i da republikanski kandidat Donald Trump "u prvi plan stavlja vlastite interese i ego ispred američke demokracije". 

Springsteenu su se u glavnome gradu Pennsylvanije pridružili Jon Bon Jovi, a ondje su bili američki predsjednik Barack Obama i prva dama Michelle Obama.

Bon Jovi je kasnije s Hillary Clinton otišao u drugu važnu američku saveznu državu Sjevernu Karolinu na ponoćni koncert, kojim je zatvorena predizborna kampanja demokratske kandidatkinje. Ondje je glavna zvijezda bila pop diva Lady Gaga. 

Lady Gaga: Hillary Clinton sazdana je "od čelika"

Obraćajući se obožavateljima u prepunoj dvorani u Raleighu, samo nekoliko sati prije otvaranja prvih birališta u utorak, Lady Gaga je kazala da je Hillary Clinton sazdana "od čelika". 

"Bez obzira na to u kojoj je mjeri apsurdan i zlonamjeran bio Trump u predizbornim sučeljavanjima i govorima, Hillary mu je odgovarala osmijehom i nastavljala svojim putem", kazala je Gaga. 

Istodobno je u New Yorku u ponedjeljak navečer besplatan koncert održala Madonna, koja je, uz vlastite hitove otpjevala i Lennonov "Imagine". Okupljenim je Amerikancima poručila da glasanjem za Clinton "spase ovu državu" te ih zamolila "da svakako iziđu na izbore... da glasaju srcem, 'glavom', duhom i dušom". 

"Osobno smatram da još uvijek živimo u ekstremno šovinističkoj, seksističkoj, mizoginoj državi i zbog toga na njezinu čelu treba biti Hillary Clinton", bila je izravna Madonna. 

U posljednjih nekoliko dana Clintonovoj su potporu na skupovima uz spomenute glazbene zvijezde dali i Jay Z, Katy Perry, Stevie Wonder, Miley Cyrus, Pharrell Williams i Jennifer Lopez.