Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
21. studenoga 2019.
Ispis članka: Županijski HGK promovirao Znakove kvalitete - Novi List

NoviList.hr

Županijski HGK promovirao Znakove kvalitete

Sajam Lovrečeva

10. kolovoz 2018 19:36

Napisao: Sanja Gašpert

Štand HGK-a na sajmu Lovrečeva

RIJEKA  U okviru promocije Znakova kvalitete HGK, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka sudjelovala je u manifestaciji s izložbeno-informativnim prostorom na krčkom sajmu Lovrečeva.

Sajam, kojim se prezentira bogata i kulturna baština grada i otoka Krka, trodnevno je događanje u organizaciji Turističke zajednice  Grada Krka, Grada Krk te udruga i partnera, a ove godine broji svoje 494. izdanje.

HGK – ŽK Rijeka sudjelovala je u  manifestaciji kako bi posjetiteljima predstavila nositelje znakova kvalitete HGK Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta – predstavnike prvenstveno lokalne, ali i nacionalne eno i gastro scene.

Mnogobrojni posjetitelji sajma i izlagači imali su priliku upoznati se s postupkom ishodovanja komorskih znakova kvalitete koje nose proizvodi koji se proizvode ili usluge koje se pružaju na teritoriju Republike Hrvatske, a udovoljavaju višoj razini kvalitete, te visokokvalitetni proizvodi i usluge Republike Hrvatske koji su nastali kao rezultat razvojno-istraživačkog rada, invencije, inovacije ili dugogodišnje tradicije.

Na pultu HGK-a informiralo se posjetitelje o mogućnosti financiranja projektnih aktivnosti koje se odnose na ostvarivanje prava korištenja znakova kvalitete, a koje se korisnicima pružaju iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020. Europskog fonda za regionalni razvoj.

Posjetiteljima su prezentirane aktivnosti i usluge koje HGK pruža svojim članicama te nova publikacija Županijske komore Rijeka »Vinska putovnica Primorsko-goranske županije«, koja sadrži informacije o bogatoj enoponudi ove regije.

–  Na sajmu je ostvarena odlična vidljivost znakova kvalitete HGK-a  zahvaljujući velikoj posjećenosti sajma koji broj 50 hrvatskih izlagača i 30.000 posjetitelja iz zemlje i inozemstva – ističu u ŽK-u Rijeka.