Propalo svečano otvaranje

ZTC pao na tehničkom: odgođeno otvaranje drugog po veličini trgovačkog centra u Rijeci

Biljana Savić

O tome na čemu je ZTC pao na tehničkom i koliko će mu trebati za otklanjanje greški da bi dobio uporabnu dozvolu službeno će se znati u četvrtak



RIJEKA Odgađa se za četvrtak najavljeno otvaranje Zapadnog trgovačkog centra u Rijeci. ZTC nije udovoljio propisima komisije jučer obavljenog tehničkog pregleda zgrade.


Pokazalo se da 30. kolovoz 2012. godine neće ostati zlatnim slovima upisan u povijest kao datum kad je otvoren drugi po veličini trgovački centar u Rijeci.


A taj datum znaju već skoro dvi Riječani, u memoriju su im ga usadili trgovci koji su u ZTC-u zakupili prostore i već mjesec dana najavljuju otvorenje 30. kolovoza točno u podne, na gotovo svim reklamnim stupovima u Rijeci i novinama. Pokazalo se to ishitrenim potezom.




Baš kao što je, blago rečeno, vrlo optimistično najaviti otvorenje ovako velikog trgovačkog centra, koji iziskuje veliku provjeru sigurnosti, dva dana nakon tehničkog pregleda, kad je nemoguće otkloniti neku veću grešku.


Upravitelj ZTC-a Miro Medar kazao nam je da predstavnik vlasnika, odnosno ivnestitora, putuje iz Beča u Rijeku te da on kao upravitelj nije ovlašten davati informacije bez suglasnosti investitora.


O tome na čemu je ZTC pao na tehničkom i koliko će mu trebati za otklanjanje greški da bi dobio uporabnu dozvolu službeno ćemo doznati u četvrtak.


Također, informaciju o konkretnim razlozima neprolaska ZTC-a na tehničkom nismo uspjeli doznati ni iz nadležnog Odjela gradske uprave za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenje.