Sportsko-zabavna manifestacija

ZIMSKO LICE PLATKA Bojanje snjegovića, skakanje u vreći, skijanje s bakljama

Ljiljana Hlača



RIJEKA Na najpopularnijem riječkom skijalištu Platak održana je manifestacija »Zimsko lice Platka 2018«, koju je organiziralo Društvo sportske rekreacije Kvarner, a pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Općine Čavle.


Riječ je o zimskoj inačici manifestacije »Sva lica Platka« koja je ove subote ponudila razne sportsko-zabavne sadržaje te privukla mnoštvo. Osim programa garancija za dobru posjećenost bilo je lijepo vrijeme, ali još uvijek dovoljno snijega za uživanje u zimskim radostima.


Uz redovni program (sanjkanje, bordanje i skijanje) jutarnji dio programa manifestacije bio je rezerviran za sportsko-kreativnu radionicu za djecu stariju od 4 godine. Održana je kod Velikoga doma, a nju je osmislila riječka Udruga za sport i rekreaciju Motus. Privukla je više od desetak mališana koji su mali prilike uživati u snijegu na jedan drugačiji način, kroz igru.




Tako su se mališani, nakon zagrijavanje uz stvaranje snjegovića,  kojeg su kasnije imali prilike obojati posebnim eko bojama, poigrali raznim igrama. Organiziran je poligon, ali i natjecanje u skakakanju u vrećama. Da im je baš to »fora« raditi na snježnom pokrivaču potvrdili su nam i sami sudionici. Emanuel Brozić (5) rekao nam je da je baš zabavno raditi snjegovića kojeg se kasnije može obojati, dok nam je Nika Jurišić (4) rekla da je dobro imati društNa vo na snijegu. Za kraj, svih su čekale čokoladne praline.


U poslijepodnevnim satima je održan sanjkaški kup kod pokretne trake Radeševo, te posebna ski-bike škola, inače jedinstvena u Hrvatskoj. Noćni program Platka krenuo je u glazbenom tonu, noćnim skijanjem te je u suradnji sa Studentskim zborovima Sveučilišta i Pomorskog fakulteta u Rijeci organizirano i Studentsko lice Platka. Održano je i skijanje s bakljama, uz pratnju HGSS-a. Treba reći da Platak bilježi dobru posjećenost pa ga je tako prošlog vikenda posjetilo 10.000 posjetitelja odnosno čak dvije tisuće vozila.