Složni oko otkazivanja koncerta

Vranić, Tićak i petorica vijećnika: ‘U Kostreni nema krize vlasti zbog Thompsona’

Barbara Čalušić

Petorica općinskih vijećnika »Bolje Kostrene«, SDP-a i PGS-a, Milan Tićak i načelnik Dražen Vranić na zajedničkoj presici / Snimio Vedran KARUZA

Petorica općinskih vijećnika »Bolje Kostrene«, SDP-a i PGS-a, Milan Tićak i načelnik Dražen Vranić na zajedničkoj presici / Snimio Vedran KARUZA

Odgovornost i eventualne posljedice zbog otkazivanja koncerta snosit će Komunalno društvo Kostrena. Suradnja nezavisne liste »Bolja Kostrena«, nezavisne liste Milana Tićka, SDP-a i PGS-a, nastavlja se istim smjerom, bez unutrašnjih potresa, istaknuo je načelnik općine Kostrena Dražen Vranić

 KOSTRENA Nema krize vlasti u Kostreni – ponavljala su danas petorica općinskih vijećnika »Bolje Kostrene«, SDP-a i PGS-a, zaposlenik općinske uprave i nositelj braniteljske nezavisne liste Milan Tićak i načelnik Dražen Vranić.

Novinarima su poručili kako su jednoglasni oko otkazivanja Thompsonovog koncerta u Kostreni, a odgovornost i eventualne posljedice zbog otkazivanja snosit će Komunalno društvo Kostrena. Kostrenski načelnik istaknuo je da krize vlasti definitivno nema, iako su je mnogi priželjkivali, a suradnja nezavisne liste »Bolja Kostrena«, nezavisne liste Milana Tićka, SDP-a i PGS-a, nastavlja s istim smjerom, bez unutrašnjih potresa.


Pritisci i prijetnje


– Nije nas okupila želja da obnašamo vlast, ujedinila nas je namjera da pokušamo promijeniti ono čime mi nismo bili zadovoljni, a vjerujemo i mnogi stanovnici koji su nam dali svoje povjerenje. Naše političko opredjeljenje je napredak Kostrene, u našem su fokusu interesi svih Kostrenjana, bez obzira na političku nacionalnu ili bilo kakvu drugu pripadnost. Svi ovdje prisutni jednoglasni smo po pitanju Thompsonovog koncerta kao i bilo kojeg događaja koji bi izazavao polarizacije s bilo koje strane. Smatramo da Kostrena nije sredina u kojoj se organiziraju događanja koja izazviju podjele, u Kostreni ljubav prema domovini iskazuje prije svega radom i poštenjem, tumačio jučer Vranić na konferenciji za novinare ističući kako je isto rekao i predstavnicima braniteljskih udruga na prosvjedu dan ranije. Kostrenski načelnik novinare je uvjeravao da se u Kostreni dešava puno pozitivnih stvari da njegova namjera nije bila da Kostrena na ovaj način dođe u središte medijskog interesa. – Sve ove dane izložen sam pritisku i prijetnjama, pogotovo na društvenim mrežama gdje je, blago rečeno, svega i svačega. Ja ovaj koncert nisam dogovorio, a isto ga tako nisam ni otkazao, te sve praktički do zadnjeg časa nisam znao da će se koncert organizirati. Kada sam i saznao, držalo me se u uvjerenju da se radi još uvijek o pregovorima koji se u svakom trenutku mogu prekinuti, no ispostavilo se da su bili zaključeni i ugovori oko održavanja koncerta u Sportskoj dvorani. Smatram da je nedopustivo da direktor KD-a Kostrena samoinicijativno krene u realizaciju koncerta i poduzme čitav niz radnji, a da o tome općinska vlast ne zna ništa. Isto tako je nedopustivo da Udruga dragovoljaca Domovinskog rata Kostrena također ne zna ništa, barem njezina središnja tijela. Isto tako tako direktor KD Kostrena Tomislav Matić bez mog znanja i uvida u sadržaj sročio je obrazloženje kojim je pokušao raskinuti taj ugovor. Pretpostavljam da je to napravio kad je shvatio težinu odgovornosti koju je preuzeo na sebe jer su ugovori zaključeni puno prije nego što sam za to saznao. Iz razgovora s braniteljima koji su se jučer okupili ispred Općine doznao sam da su se razgovori o koncertu vodili od siječnja. No, nitko iz općinske vlasti o tome apsolutno ništa nije znao. Zbog toga Općini Kostrena je nanesena šteta, a pored toga, KD Kostrena imat će, po svemu sudeći, financijsku štetu jer se najavljuju sudske tužbe vezane uz raskid ugovora, ponovio je Vranić.


A krize vlasti u Kostreni nema ni za SDP. Predsjednik kostrenskog SDP-a i vijećnik Zoran Rubinić također bi želio da novinari u budućnosti izvještavaju o novim kostrenskim projektima.– Krize vlasti u Kostreni nema, iako se čini kako vrijeme odmiče da je koncert MPT-a bio samo način da se kriza izazove, da se podijelimo i da se omoguće neke druge kombinacije. No, to se nije dogodilo niti će se dogoditi. Kako će se stvari dalje odvijati oko samog ugovora s Thompsonom, pokazat će vrijeme, poručio je Rubinić.


Podrška načelniku


Viši stručni suradnik za komunalne poslove i zaštitu okoliša u općinskoj Službi za komunalni sustav, zaštitu okoliša i prostorno planiranje te nositelj nezavisne braniteljske liste Milan Tićak jučer je ispričao vijećnicu Đurđicu Kršul s njegove liste.




– S obzirom da kolegica Đurđica Kršul nije mogla sudjelovati na ovoj konfrenciji, mogu samo ponoviti da smo kolegica i ja članovi središnjeg odbora UDVDR-a Kostrena te da za informaciju o koncertu Marka Perkovića Thompsona nismo saznali na središnjem odboru koji je bio 26. ožujka. Načelniku dajemo punu podršku i što se nas tiče nema krize vlasti, izjavio je Tićak.