Podizanje kvalitete

Viškovski mališani za rođendan svog vrtića dobili novouređeno dvorište po mjeri djeteta

Biljana Savić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin



VIŠKOVO – Svečanim otvaranjem uređenog dijela dvorišta Dječji vrtić Viškovo obilježio je i svoj dan, Dan vrtića.


– Danas, na rođendan vrtića, otvaramo obnovljeni dio dvorišta, dvorišta po mjeri djeteta s namjerom da dvorišni prostor vrtića bude mjesto za slobodno kretanje, igru, sportske aktivnosti, istraživanje i učenje. S obzirom na to da djeca najbolje uče kroz igru i iskustveni doživljaj u neposrednom, prirodnom okruženju, iskazala se potreba stvaranja kvalitetnih uvjeta za iskustveno učenje na vanjskom prostoru, pa smo na javni poziv Zaklade »Hrvatska za djecu« iz Zagreba prijavili projekt »Dvorište po mjeri djeteta«.


Svrha projekta je podizanje kvalitete života djece kroz opremanje i svakodnevno korištenje multifunkcionalnog vanjskog prostora dvorišta za slobodan pokret, istraživačke aktivnosti poticanje razvoja te spontanu igru na svježem zraku, kazala je ravnateljica vrtića Ingrid Lončarić.




Projekt je, dakle, u cijelosti odobren u vrijednosti od 199.565,48 kuna, od čega Zaklada »Hrvatska za djecu« sudjeluje u iznosu od 96.848,92 kune, a Dječji vrtić Viškovo, odnosno Općina Viškovo iz sredstava osigurava 102.716,56 kuna.