Popusti

VELIKE VRUĆINE – VELIKA SNIŽENJA Istražili smo kakva je situacija s popustima u riječkim trgovinama

Marija Duvnjak

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

U gradu i trgovačkim centrima nemoguće je izbjeći onaj svima omiljen znak u izlozima koji označava da je u tijeku ljetno završno sniženje



RIJEKA   Ljetni završni popusti popustili su i ove godine pod ovako visokim temperaturama. Na svakom koraku, hodate li riječkim centrom ili kojim trgovačkim centrom nemoguće je izbjeći onaj svima omiljen znak u izlozima trgovina koji označava da su artikli koje ste željeli kupiti sada po pristupačnijim cijenama.


Uspješan marketing


Centar grada osim visokim temperaturama obilježen je i velikim popustima, većinu izloga osim izložbenih primjeraka šarenih ljetnih materijala krase i natpisi »70%« ili »POPUSTI« ili »SNIŽENJE«. Osim vrlo uspješnog marketinga koji se ostvaruje kada navođeni tim natpisom uđete u trgovinu, ovi natpisi upućuju na niže cijene od onih na koje smo navikli, tako da smo odlučili provjeriti ponudu koju nude riječki dućani.


Riječki Korzo u svom arsenalu trgovina s donjim rubljem i kupaćim kostimima koje su spustile svoje cijene nudi »Calzedoniu« koja ističe svoju ponudu naglašavajući popuste do 50 posto, što znači da je moguće pronaći kupaće kostime u pola cijene. Naime, donje dijelove  bikinija moguće je pronaći u cijenama koje se kreću već od 80 kuna, a gornje dijelove od stotinjak.




sniženja, popusti, sconti, Rijeka,


sniženja, popusti, sconti, Rijeka,



Svakako to su cijene samo manjeg dijela artikala, te su neke prosječne cijene oko 110 kuna za donje dijelove, dok su za gornje cijene oko 220 kuna. Malo jeftinije cijene nudi »Tezenis« gdje popusti dostižu čak 70 posto, što znači da se donji dijelovi kupaćeg mogu pronaći za četrdesetak kuna, a gornji za osamdesetak kuna. »Yamamay« ponosno naglašava kako ima cijeli asortiman snižen na 50 posto pa se donji dijelovi kupaćeg mogu pronaći već od 64 kune, a gornji od 125 kuna. Svakako, budući da su ovo završni popusti ove sezone većina je zaliha pri kraju pa postojeći asortiman nije toliko raznolik ni bogat, ali može se pronaći pokoji zanimljiv komad robe.



Većina je zaliha pri kraju pa postojeći asortiman nije toliko raznolik ni bogat, ali ipak se može pronaći pokoji zanimljiv komad robe



Osim odjeće i obuća je uključena u ovaj  vrtlog popusta tako »Borovo« nudi popuste koji idu do 50 posto, pa je moguće pronaći popularne »Borosane« čak za 179 kuna, dok njihova cijena ide do 299 kuna. Ali i većina ostalog asortimana nije zaboravljena, te je većina artikala snižena za 30 ili  40 posto od prvotne cijene.


Kupiš 2, platiš 1


Ljetna obuća je u ovoj sezoni popusta vrlo isplativa i u »Planet obući« gdje je moguće za kupnju jednih sandala ili japanki druge dobiti gratis. Sniženim cijenama se diči i »Office shoes« gdje se ljetni asortiman nudi po vrlo povoljnim cijenama, a najiznenađujući artikl je upravo par vrlo popularnih »Starki« čija je cijena skoro nezamisliva, a iznosi samo 180 kuna. Što se tiče obuće, svoje cijene je prigodno spustio i »MASS« gdje se u njihovoj prodavaonici u ZTC-u mogu pronaći artikli sniženi do 60 posto.


popusti, sconti, sniženja, Rijeka


popusti, sconti, sniženja, Rijeka



Dakako, ni dućani s odjećom nisu zaboravljeni, H&M, Zara, New Yorker, Tally Weil i mnogi drugi naglašavaju svoja sniženja i nude vrlo povoljne opcije za ljetni asortiman. Osim sniženih artikala koji se mogu pronaći u Zari već od 30 kn ili u New Yorkeru od 25 kn, a u Telly Weilu čak od 20 kn, nude se i razne opcije gdje se primjerice mogu kupiti 2 artikla za cijenu jednog, kao što su to u Telly Weilu kratke hlače gdje se dvoje mogu kupiti po cijeni od 129 kn.


No iako ovi popusti zvuče odlično, napominjemo kako ovo jest završna »runda« ljetnih popusta, pa ako vam je želja upotpuniti ormar za ovu ili sljedeću sezonu s par novih stvari, trebali biste se požuriti kako biste pronašli predmete koje želite po najisplatljivijim cijenama.