Dan borbe protiv droge

Udruga Vida: Kad tetovaže pričaju priče

Marija Duvnjak

Fotografije tetovaža koje su u veljači bile izložene u Krku / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Fotografije tetovaža koje su u veljači bile izložene u Krku / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Udruga Vida najavila izložbu »Fotkam ti priču« i plesni performans grupe Flame »Draw the line«



RIJEKA Prelaženje granica između »nas« i »njih«, građana i ovisnika, jedan je od ciljeva proslave Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga.


Greta Grakalić Rački predstavila je u ime Udruge Vida na press konferenciji  projekt »Fotkam ti priču« zasnovan na temeljima predstavljanja bivših i trenutnih ovisnika kroz drugačiji objektiv.


Kroz fotografije tetovaža štićenika udruge i građana koji su se odlučili uključiti, ispričat će svoje životne priče i opisati ideje o sebi koje imaju.




 Nevia Krupljanin iz Udruge Vida je govoreći o važnosti Udruge je istaknula kako su prvi u Primorsko-goranskoj županiji otvorili Resocijalizacijski centar u kojem njihovi korisnici mogu uz zdravi doručak, tražiti posao, ispunjavati molbe ili sudjelovati u ostalim aktivnostima udruge.


U cilju obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga, 26. lipnja, otvorit će se izložba  fotografija u RI INFO s početkom u 16 sati, a javnost će ju moći pogledati do 4. srpnja u Wine baru »Prostorija« na Trgu Šišmiš.


Na istom trgu, prema najavi koreografa Dominika Valića, 27. lipnja Plesna grupa »Flame« će održati performans »Draw the line« s početkom u 21 sat. Na sva događanja ulaz je besplatan.